" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Προσοχή όταν αγοράζετε χριστουγιεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια


Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) για τα χριστουγιεννιάτικα στολίδια και τα παιδικά παιχνίδια τα οποία μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια.


Σχετικά με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 30% από τα χριστουγιεννιάτικα λαμπιόνια ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας. Την ίδια ώρα πολλά παιδικά παιχνίδια, τα οποία θεωρούνται κατάλληλα από τον κατασκευαστή για μια ορισμένη ηλικία, έχουν μεγάλα ποσοστά επικινδυνότητας στα χέρια ενός μικρότερου παιδιού όπως ανακοινώθηκε από το ΚΕΠΚΑ.


Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να είναι πολύ προσεχτικοί όσον αφορά την αγορά των παιχνιδιών.

Γενικά, επισημαίνεται, να αποφεύγονται τα παιχνίδια που περιέχουν πλαστικό (PVC) ή φθαλικά καθώς και να ελέγχονται στις ετικέτες της συσκευασίας αν φέρουν την απαραίτητη ένδειξη «CE» η οποία δηλώνει ότι το προιόν έχει συμμορφοθεί προς τις ελάχιστες απαιτήσεις που προβλέπ ει η κοινοτική νομοθεσία.

Επίσης οι γονείς θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις οδηγίες χρήσης και συναρμολόγησης των παιχνιδιών και να μη αμελούν να καταγγέλουν στις αρμόδιες αρχές περιπτώσεις ελαττωματικών η επικίνδυνων παιχνιδιών.


Αντιστοίχως με προσοχή πρέπει να γίνεται η επιλογή των χριστουγιεννιάτικων λαμπιονών. Για την αποφυγή ατυχήματος, τα χριστουγιεννιάτικα λαμπιόνια πρέπει να τηρούν τα βασικά πρότυπα ασφαλείας στο εξωτερικό της συσκευασίας τους και καλό είναι να μην παραμένουν αναμέννα χωρίς επίβλεψη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου