" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Inhabitat - Ηλιακό μπλέ αυτοκίνητο στους δρόμους ώς το 2010






Από αυτήν την άνοιξη, ένα νέο πρωτοπορειακό όχημα θα είναι έτοιμο να κάνει επιτυχία στους δρόμους της Ευρώπης. Ο Ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Pinifarina και ο Γαλλικός οίκος κατασκευής μπαταριών Bollore ανακοίνωσαν επίσημα ότι το πεντάπορτο μπλέ χάτσμπακ είναι έτοιμο για παραγωγή. Ένα νέο όχημα με πλήρη τροφοδοσία από ηλιακές κυψέλες στην οροφή έως το 2010? Κρατήστε μας ένα.

Με βάση τα περασμένα σαλόνια του αυτοκινήτου της Γενεύης, το μπλέ αυτοκίνητο είναι ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα που έρχετε εφοδιασμένο με ηλιακές κυψέλες στην οροφή του. Το όχημα είναι 3.65 μέτρα μήκος, 1.60 μέτρα ύψος και 1.72 μέτρα πλάτος και παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 50Kw που του δίνει επιτάχυνση 0-60 mph σε 6" και τελική ταχύτητα 80mph.

Οι ηλιακές κυψέλες της οροφής δίνουν μερική από την απαιτούμενη ενέργεια στο αυτοκίνητο. Επίσης μέσα από το φρενάρισμα με το σύστημα επανέκτησης ενέργειας και ένα πάνελ από μπαταρίες λιθίου και έχουν αυτονομία 155 μίλια ανά φόρτιση.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή όλα τα υλικά της κατασκευής είναι φιλικά όσο το δυνατόν περισσότερο με το περιβάλλον.

Το μπλέ όχημα θα έιναι διαθέσιμο το 2010 με πλήρη γραμμή παραγωγής 60.000 μονάδων τον χρόνο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου