" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Χριστούγεννα στους δρόμους της Αθήνας






Ο Δήμος Αθηναίων στολίζει την πόλη, οργανώνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επιστρατεύει φαντασία και πρωτοτυπία για να μας ενώσει στην πιο φωτεινή γιορτή του χρόνου, να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής αθωότητας..
Η πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, τα Χριστούγεννα, έρχονται και πάλι και γεμίζουν την Αθήνα με παιχνίδια, φως και μουσική. Εντυπωσιακά στολίδια, ένα μοναδικό διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, παιχνίδια και εκδηλώσεις για όλα τα παιδιά, carousel, digital μουσικές και παιχνίδια για νέους, κεράσματα και μπάντες στους δρόμους και εκατοντάδες πυροτεχνήματα, συνθέτουν το φετινό γιορτινό σκηνικό της πόλης μας και μας προσκαλούν να γιορτάσουμε παρέα, όλοι μαζί. Αναλυτικά τι θα γίνει και που:




ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Φως και χρώμα είναι το σύνθημα στο Σύνταγμα: εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά χαιρετίζουν τους περαστικούς, ενώ προβολές πάνω στα κτίρια της πλατείας σκορπίζουν λάμψη, αλλά και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα ολόγυρα στο κέντρο της πόλης. Και βέβαια, το πιο υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δέντρο σηματοδοτεί και φέτος τις γιορτές της Αθήνας: Φτιαγμένο από περίπου 250 φυσικά έλατα που μετά τις γιορτές θα μεταφερθούν για να φυτευθούν σε μια από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, το φετινό δέντρο της Αθήνας, χαρούμενο και οικολογικό, δίνει τον τόνο της γιορτής και την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα. Φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 19:30 με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και το συγκρότημα De Stijl των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Προέδρου κ. Γιώργου Κατσαρού.




ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Το πιο αγαπημένο μέρος των Χριστουγέννων, ο Εθνικός Κήπος, ανοίγει για άλλη μια φορά την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τους μικρούς πολίτες της Αθήνας και να τους οδηγήσει σε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης. Σκανδαλιάρικα ξωτικά οδηγούν τα παιδιά στα σπιτάκια του "Χριστουγεννιάτικου Δάσους της Γης" για να τους δείξουν τις γιορτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σ' έναν μοναδικά φωτισμένο Κήπο, τα παιδιά ταξιδεύουν από τη γνώση στη διασκέδαση, στολίζουν τα δέντρα με στολίδια που φτιάχνουν, παίζουν μουσική, μεταμορφώνονται σε καλλικατζαράκια, στέλνουν τις ευχές τους σε ολόκληρο τον κόσμο, μαθαίνουν για το περιβάλλον και διασκεδάζουν με παραστάσεις, παραμύθια και ιστορίες από τον Άγιο Βασίλη!

Από τις 18 Δεκεμβρίου 2009 ως τις 6 Ιανουαρίου 2010, καθημερινά από τις 10:00 ως τις 17:00


ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένα φαντασμαγορικό πάρτυ με λαμπερά πυροτεχνήματα, dj και vj shows, ψηφιακές προβολές πάνω στο Δημαρχιακό Μέγαρο και βέβαια αγαπημένα τραγούδια από κεφάτα συγκροτήματα, υποδέχονται την νέα χρονιά χαιρετίζοντας την προσμονή και σκορπώντας κέφι ως το πρωι!

31 Δεκεμβρίου 2009, 23:00


STREET EVENTS

(Λεπτομέρειες για τις συναυλίες, κεράσματα κτλ εδώ...)
Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν μουσικές και τραγούδια από Έλληνες καλλιτέχνες, Djs Sets, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Μπάντα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και την Big Band των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Κεράσματα και ζεστό κρασί, πλημμυρίζουν την Αθήνα και γεμίζουν τις καρδιές μας χαρά.

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου