" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Στο... ψυγείο η βόρεια Ελλάδα, ανεβαίνει ο υδράργυρος από την Τρίτη

Παγετός επικρατεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στα ορεινά.Στους 2 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.Κλειστοί είναι οι δρόμοι από τον Αγιο Αθανάσιο, την Αρνισσα, αλλά και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από τη Βέροια, αλλά και τη Νάουσα προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου. Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά στις Σέρρες, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών.Ωστόσο, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.Χριστούγεννα με καλό καιρό
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα, οι άνεμοι ασθενείς, αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό. Ειδικά στη Μακεδονία και τη Θράκη ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ -3 και 7 βαθμών Κελσίου, ενώ υπάρχει πιθανότητα παγετού τη νύχτα και το πρωί.
Την Τρίτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο, αλλά θα παραμείνει πιθανότητα παγετού τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά.
Την Τετάρτη ο υδράργυρος θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή και πρόσκαιρων καταιγίδων στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες.
Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων (Πέμπτη και Παρασκευή) η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ο καιρός θα είναι ήπιος, με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου