" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την προστασία των καμένων της Αττικής



Το νομοσχέδιο για την προστασία των δασών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που διεξάγεται σήμερα, Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται στο «Βήμα», το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει αυστηροποίηση των όρων και προϋποθέσεων για τον χαρακτηρισμό μιας έκτασης σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας ως δάσους ή ως δασικής.

Επιπλέον αναστέλλει την εφαρμογή του δασικού νόμου του 2003 με βάση τον οποίο χρειαζόταν ποσοστό δασικής κάλυψης 25% και έκταση τριών στρεμμάτων για να χαρακτηριστεί μια περιοχή δασική και θεσπίζει χαμηλότερα όρια και ποσοστά για τον χαρακτηρισμό.

Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών σε όλες τις εκτάσεις των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Επίσης θα ορίζει την ίδρυση Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων, η οποία σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κτηματολογίου Χαρτογραφήσεων και τη χρήση συστήματος τηλεσκοπικής χαρτογράφησης θα εντοπίζει αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία θα κατεδαφίζονται.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου