" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η Εγνατία παγίδα θανάτου για τις αρκούδες, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι


Δύο ερωτήσεις για τα αλλεπάλληλα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες, κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, κατέθεσε στο Ερωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Νέο περιστατικό κοντά στην Καστοριά.

«Την τελευταία πενταετία, 24 άτομα του σπάνιου και απειλούμενου είδους της καφέ αρκούδας (Ursus arctos), σχεδόν 10% του συνολικού πληθυσμού της, έχουν βρει το θάνατο σε τροχαία ατυχήματα στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της [...] Τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα αποτελούν πλέον την πρώτη αιτία θανάτου για το είδος» επισημαίνει ανακοίνωση του κόμματος.

Στην πρώτη από τις δύο ερωτήσεις, ο κ. Τρεμόπουλος εκτιμά ότι η κατασκευή των οδικών έργων δεν έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν επανειλημμένα προτείνει οι περιβαλλοντικές οργανώσεις -ανεπαρκής περίφραξη, έλλειψη περασμάτων, υψηλό όριο ταχύτητας 130 χλμ/ώρα.

Ο ευρωβουλευτής ζητά να πληροφορηθεί λοιπόν εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει επαρκείς τις προδιαγραφές κατασκευής και τι μέτρα προτίθεται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση.

Η δεύτερη ερώτηση αφορά δύο κείμενα που έχουν καταρτιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με κατευθυντήριες πρακτικές για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος εκτός του δικτύου «Natura 2000 και για την καταγραφή προβλημάτων και λύσεων από την κατασκευή και λειτουργία οδικών έργων. Η Επιτροπή αν έχουν γίνει βήματα για την αξιοποίηση και εφαρμογή αυτών των κειμένων.

Σε μια σχετική εξέλιξη, μια θηλυκή αρκούδα με το 10 μηνών αρκουδάκι της εγκλωβίστηκαν την Τρίτη σε κάθετο της Εγνατίας μεταξύ Νεάπολης Κοζάνης και Καστοριάς, κοντά στον οικισμό Κωσταράζι.

Τα άτυχα ζώα απεγκλωβίστηκαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας και της οργάνωσης Αρκτούρος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου