" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ένα εκατομμύριο δολάρια για μεγάλωμα ενός παιδιού


Περίπου 1 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (603.000 ευρώ περίπου) ξοδεύουν οι γονείς για να μεγαλώσουν ένα παιδί, σύμφωνα με νέα έρευνα στην Αυστραλία, που διεξήγαγε ο κοινωνιολόγος κ. Μαρκ ΜακΓκρίντλ.
Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε υπολογίσει ότι η ανατροφή ενός παιδιού έως το 18ο έτος της ηλικίας του κοστίζει γύρω στις 400.000 δολάρια Αυστραλίας (241.366 ευρώ περίπου), ο κ. ΜακΓκρίντλ υπολόγισε τα έξοδα ανατροφής ενός παιδιού μέχρι την ηλικία των 24 ετών, γιατί, όπως αναφέρει, τα παιδιά σήμερα στην πλειοψηφία τους δεν αποφασίζουν να φύγουν από το πατρικό σπίτι πριν από το 24ο έτος της ζωής τους.
Η γενιά «Ζ», όπως ονομάζεται η γενιά των παιδιών που έχει γεννηθεί μετά το 1995, είναι η γενιά με τα ακριβά και πολλά παιχνίδια (πάνω από 100 παιχνίδια έχει το κάθε παιδί), αφού τα σημερινά παιδιά στην πλειοψηφία τους έχουν σχεδόν τα πάντα και κυρίως ακριβά παιχνίδια που σχετίζονται με την τεχνολογία.
Όπως αναφέρει ο κοινωνιολόγος, οι γονείς ξοδεύουν ετησίως, πάνω από 100 δολάρια Αυστραλίας (60.330 ευρώ περίπου) για την αγορά παιχνιδιών για το κάθε παιδί τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραδέχονται ότι αυτό το ποσό ξεπερνά τα 500 δολάρια Αυστραλίας (301 ευρώ περίπου).

www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου