" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Μελετούν κατάργηση του δολαρίου ως προς τις τιμές του πετρελαίου


Σε μυστικές διαπραγματεύσεις με Ρωσία , Κίνα, Ιαπωνία και Γαλλία προκειμένου το δολάριο να μην αποτελεί τον βασικό νόμισμα αποτίμησης των τιμών πετρελαίου βρίσκονται οι Χώρες του Κόλπου, σύμφωνα με την «Independent».
Όπως αναφέρει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, το οποίο αναπαράγουν Reuters, Bloomberg, αλλά και τα περισσότερα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα, οι Χώρες του Κόλπου εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν το δολάριο με ένα «καλάθι νομισμάτων» και βάσει αυτού να αποτιμούν τον «μαύρο χρυσό».
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Independent» στη Μέση Ανατολή Robert Fisk, η πρόταση την οποία εξετάζουν οι Χώρες του Κόλπου είναι η δημιουργία ενός «καλαθιού νομισμάτων» στο οποίο θα περιλαμβάνονται ευρώ, γουάν, γεν καθώς και ένα «νέο νόμισμα» που θα δημιουργήσει το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, στο οποίο συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , το Κουβέιτ και το Κατάρ .
Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ακριβής χρονικός ορίζοντας υλοποίησης αυτής της αλλαγής, ενώ οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σύνθεση του εν λόγω «καλαθιού νομισμάτων» και να υπάρξει τελική εφαρμογή του μέτρου.
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, κ. Μαχάμαντ αλ-Γιάσερ διέψευσε σε δηλώσεις του από την Κωνσταντινούπολη ότι η χώρα του διεξάγει «μυστικές διαπραγματεύσεις» για το όλο ζήτημα.
Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου