" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

«Καμπανάκι» για την ξηρασία


Σχεδόν το 70% της Γης μπορεί να έχει πληγεί από ξηρασία το 2025 αν δεν υλοποιηθεί κάποια πολιτική για τον περιορισμό του φαινομένου, δήλωσε ο Λουκ Γκνακάτζα, γενικός γραμματέας της Σύμβασης του ΟΗΕ για τον Αγώνα κατά της Ερημοποίησης.
«Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα της Γης, το 2025, σχεδόν το 70% (του πλανήτη) θα έχει πληγεί» από την ξηρασία, σημείωσε ο αξιωματούχος αυτός του ΟΗΕ κατά το πέρας της 9ης διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τον Αγώνα κατά της Ερημοποίησης (UNCDD).
Σήμερα τουλάχιστον το 41% του πλανήτη πλήττεται από την ξηρασία, σύμφωνα με έκθεση για την παγκόσμια κατάσταση του κλίματος που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη διάσκεψη.
«Δεν υπάρχει παγκόσμια ασφάλεια χωρίς διατροφική ασφάλεια» στις ζώνες που πλήττονται από την ξηρασία, προσέθεσε ο Γκνακάτζα, σημειώνοντας ότι μια «πράσινη συμφωνία είναι απαραίτητη» για να δεσμευτούν οι ανεπτυγμένες χώρες να κάνουν έργο σε αυτές τις ζώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου