" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Η προσφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό


Η εφημερίδα «The Canberra Times» δημοσιεύει άρθρο για την Ελλάδα, στο πλαίσιο αφιερώματος για την ΕΕ και τις χώρες - μέλη. Το άρθρο παρουσιάζει την Ελλάδα υπό το πρίσμα της πολιτισμικής της κληρονομιάς και της σημασίας που αυτή η κληρονομιά έχει στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού.
Εκτός από τη συμβολή του κλασικού ελληνικού πνεύματος, παρουσιάζεται η συμβολή του Μακεδόνα Μέγα Αλεξάνδρου στον εκπολιτισμό της Ανατολής, ενώ γίνονται αναφορές στους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους που συνεχίζουν να προάγουν την ελληνική πολιτισμική παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου