" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Πρωτότυπες προτάσεις για εξοικονόμηση νερού


Όλα τα σπίτια και κτίρια γενικότερα, θα πρέπει να εξοπλιστούν με χαμηλού κόστους συσκευές εξοικονόμησης νερού, λέει ο ομογενής πολιτικός Γιάννης Πανταζόπουλος, ο οποίος είναι προεδρεύων της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Περιβάλλον και τους Φυσικούς Πόρους.
Η επιτροπή κατέθεσε πόρισμα της έρευνάς της για το πώς η Βικτώρια μπορεί να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα τη λειψυδρία.
Μια τις προτάσεις του ομογενή πρώην υπουργού προς την κυβέρνηση είναι σπίτια που δεν διαθέτουν συσκευές εξοικονόμησης νερού να μη μπορούν να πωληθούν!
Ο ομογενής βουλευτής είπε ότι η Βικτώρια θα πρέπει να πάψει να εξαρτάται από την ποσότητα των ετήσιων βροχοπτώσεων και να γίνει υποχρεωτική η εγκατάσταση συσκευών που εξοικονομούν νερό και οι οποίες είναι χαμηλού κόστους, όπως ειδικές βρύσες ντους, αλλά και ντεπόζιτα αποθήκευσης του βρόχινου νερού.
«Πάνω από 450 δισεκατομμύρια λίτρα βρόχινου νερού χάνονται κάθε χρόνο», είπε ο κ. Πανταζόπουλος «και παρά το γεγονός ότι η μονάδα αφαλάτωσης και η κατασκευή του αγωγού που θα διασχίζει την Πολιτεία μπορούν να βοηθήσουν στη μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος, αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να λάβουμε δραστικότερα και υποχρεωτικά μέτρα», είπε ο κ. Πανταζόπουλος.


Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου