" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Κάμερες ασφαλείας στις παιδικές χαρές


Κάμερες παρακολούθησης για λόγους ασφαλείας έχει αποφασίσει να εγκαταστήσει η κυβέρνηση στις παιδικές χαρές και εν γένει στους παιδότοπους, όπως προβλέπεται και από το νέο θεσμικό καθεστώς που θα διέπει στο μέλλον τη λειτουργία τους. Ωστόσο η σχετική απόφαση για το αν θα ισχύσει τελικά ή όχι το μέτρο αυτό, με το οποίο συμφωνεί απολύτως και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης, αναμένεται να ληφθεί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία έχει υποβληθεί και σχετικό αίτημα.

Οι κκ. Πρ. Παυλόπουλος και Ν. Κακλαμάνης, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των παιδικών χαρών, τάχθηκαν υπέρ της τοποθέτησης καμερών στους συγκεκριμένους χώρους, καλώντας μάλιστα την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να εγκρίνει το σχετικό αίτημα. Ο δήμαρχος Αθηναίων επέκρινε την Αρχή διότι δεν έχει ακόμη απαντήσει στο ερώτημά του, το οποίο, όπως είπε, υποβλήθηκε έπειτα από καταγγελίες για «περίεργες συμπεριφορές» σε παιδικές χαρές αλλά και για «απίστευτους βανδαλισμούς» που έχουν καταγραφεί. «Θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση θα ανταποκρίνεται στο αυτονόητο» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στην Αρχή Προστασίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «μία κάμερα δεν παρακολουθεί το παιδί αλλά το προστατεύει». Τόνισε ακόμη ότι «είναι αδιανόητο να σκεφθούμε ότι μπορούν τα παιδιά να μείνουν χωρίς προστασία» και διαβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που η Αρχή πει «όχι» στις κάμερες, θα ληφθούν άλλα μέτρα.

Ως εναλλακτική λύση για τις 147 παιδικές χαρές της Αθήνας, ο κ. Κακλαμάνης πρότεινε τη φύλαξή τους από περιφερόμενες ομάδες της Δημοτικής Αστυνομίας, ανέργους που θα προσληφθούν μέσω του ΟΑΕΔ, καθώς και από την παρουσία γυμναστών του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης στους χώρους. Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των παιδικών χαρών που παρουσιάστηκε, θέτει προδιαγραφές ασφαλείας καθώς έχει διαπιστωθεί ότι σημειώθηκαν 777 ατυχήματα μέσα σε έναν χρόνο, ενώ από τις 147 παιδικές χαρές της Αθήνας μόνο 23 τηρούν σήμερα τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ.

Ε ιδικότερα, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται πότε ένας χώρος κρίνεται κατάλληλος ώστε να δημιουργηθεί μια παιδική χαρά (π.χ. να μη γειτνιάζει με εγκαταστάσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ή να μη βρίσκεται κοντά σε εστίες μολύνσεων κτλ.) και ορίζεται πώς πρέπει να σχεδιάζεται μια παιδική χαρά, ακολουθώντας τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού (ηλιακά φωτιστικά, κάδοι ανακύκλωσης, ανακύκλωση του νερού για την άρδευση των φυτών κτλ.).

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκος έκανε γνωστό ότι για την υλοποίηση του προγράμματος της δημιουργίας παιδικών χαρών εγκρίθηκαν πιστώσεις συνολικού προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ ώστε να εκτελεσθούν 800 έργα. Προτεραιότητα θα δοθεί στα αστικά κέντρα, ενώ θα πραγματοποιηθούν ως τέσσερα έργα ανά δήμο.

Πηγή: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου