" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Μαίνεται ο πόλεμος για το γαλλικό νόμο κατά της πειρατείας


Ο περίφημος νόμος των τριών χτυπημάτων υπερψηφίστηκε πρόσφατα από τη γαλλική εθνοσυνέλευση, αυτό όμως δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα εφαρμοστεί στην πράξη. Μια ομάδα Γάλλων ευρωβουλευτών έχει ήδη προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, θέτοντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας του αμφιλεγόμενου νόμου κατά της πειρατείας στο Internet.
Ο νόμος αυτός προβλέπει ότι αν κάποιος χρήστης "συλληφθεί" τρεις φορές να κατεβάζει μουσική, ταινίες ή άλλο υλικό που προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων, οι αρχές θα έχουν το δυνατότητα να προχωρήσουν σε διακοπή της σύνδεσής του στο Διαδίκτυο. Οι ευρωβουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος υποστηρίζουν ότι αυτή η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική, καθώς τιμωρεί τους πολίτες για υποτιθέμενα εγκλήματα, με δεδομένο ότι δε μεσολαβεί δικαστική απόφαση.
Σε περίπτωση που το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφασίσει ότι δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, οι σοσιαλιστές εμφανίζονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκαλώντας τη γαλλική κυβέρνηση για μη τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο προβλέπει ότι οποιαδήποτε επέμβαση στα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα προϋποθέτει δικαστική απόφαση.
Πηγή: Pc Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου