" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ο «διαφορετικός» εγκέφαλος χάρισε στον Αϊνστάιν τη μοναδική ευφυία του











Αθήνα: Δεκάδες μικρές διαφοροποιήσεις στην επιφάνεια του εγκεφάλου του Αϊνστάιν, οι οποίες ενδεχομένως του χάρισαν τη μοναδική ικανότητα να αντιλαμβάνεται τη φυσική όπως κανένας άλλος, εντόπισε μία Αμερικανίδα παλαιοανθρωπολόγος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα.
Η Ντιν Φολκ εντόπισε αυτές τις διαφοροποιήσεις ψάχνοντας για το «αποτύπωμα» της ευφυΐας, με χρήση τεχνικών που συνήθως χρησιμοποιούνται για την ανάλυση απολιθωμάτων.
Σύμφωνα με το Βήμα, η Φολκ, διάσημη ερευνήτρια του εγκεφάλου των πρώτων ανθρώπων, και συγκεκριμένα της νευρωνικής εξέλιξής του, μελέτησε φωτογραφίες του εγκεφάλου του «πατέρα» της Θεωρίας της Σχετικότητας οι οποίες ελήφθησαν αμέσως μετά τον θάνατό του το 1955.
«Ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν είναι πραγματικά ασυνήθιστος» ανέφερε η δρ Φολκ. «Τουλάχιστον η επιφάνειά του φαίνεται διαφορετική από εκείνη των άλλων» δήλωσε, εξηγώντας ότι ο συγκεκριμένος εγκέφαλος παρουσίαζε ένα ασυνήθιστο μοτίβο αυλάκων κατά μήκος των βρεγματικών λοβών, οι οποίοι συνδέονται με τη μαθηματική γνώση, αλλά και την οπτική και χωρική αντίληψη.
Η έρευνα της Φολκ δεν ήταν η πρώτη που έγινε στον εγκέφαλο του Αϊνστάιν. Ωστόσο, καμία από τις μελέτες δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το αν η ευφυΐα του Αϊνστάιν οφειλόταν στις διαφορές που εμφάνιζε στη δομή του εγκεφάλου του ή αν αυτές οι διαφορές στη δομή του εγκεφάλου ήταν απόρροια της ευφυΐας του.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η δρ Φολκ, «εύχομαι ο Αϊνστάιν να ήταν ζωντανός ώστε να μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε περισσότερα πράγματα για το πώς σκέφτεται».


Πηγη: tech.pathfinder.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου