" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Χάος στις μετακινήσεις στις ΗΠΑ προκαλεί η σφοδρή κακοκαιρία


Η ισχυρή χιονοθύελλα που συνοδεύεται από παγωμένους ανέμους έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων στις ΗΠΑ, αλλά και πολύ σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

«Το ταξίδι τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολο», προειδοποίησε ο Πατ Σλάτερ, εκπρόσωπος της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας NWS.

«Συνιστούμε στους ανθρώπους, αν μπορούν, να αλλάξουν τα σχέδιά τους για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε, συστήνοντας στους ταξιδιώτες να περιμένουν.

Η θύελλα σαρώνει όλες τις κεντρικές ΗΠΑ, από τα σύνορα με τον Καναδά μέχρι το Τέξας. Σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι Νότια Ντακότα, Τέξας και Οκλαχόμα, όπου έκλεισαν οι περισσότεροι αυτοκινητόδρομοι

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έχουν σημειωθεί πάμπολλα τροχαία δυστυχήματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι, από αυτούς οι έξι στη Νεμπράσκα και άλλοι πέντε στο Κάνσας.

Στα βόρεια το χιόνι αναμένεται να φτάσει ακόμη και τα 60 εκατοστά, ενώ στο νότο έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες. Στο Τέξας σημειώθηκε και ανεμοστρόβιλος που ξερίζωσε τη στέγη ενός σπιτιού στο Λόνγκβιου.

Στο αεροδρόμιο του Σικάγο ματαιώθηκαν περισσότερες από 260 πτήσεις, ενώ στο αεροδρόμιο της Οκλαχόμα ακυρώθηκαν τουλάχιστον 70 πτήσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου