" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

Καταδίκη σε αργό σερφάρισμα εξετάζει η Βρετανία για τους «πειρατές» του Διαδικτύου


Λονδίνο: Ποινή «αργού σερφαρίσματος» ενδέχεται να επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση σε όσους πολίτες της χώρας επιμένουν να κατεβάζουν ψηφιακό υλικό προστατευμένο με πνευματικά δικαιώματα, παρά τις προειδοποιήσεις. Τουλάχιστον η ιδέα του «ιντερνετικού εξοστρακισμού» δεν φαίνεται να προχωρά...
Στις 16 Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η αναφορά του προγράμματος «Ψηφιακή Βρετανία», που στόχο έχει την καταπολέμηση της πειρατείας.
Εν όψει της εξέλιξης αυτής, η μουσική βιομηχανία, που πιέζει για σκληρά μέτρα κατά της πειρατείας, έχει εισηγηθεί την ιδέα του λεγόμενου «νόμου των τριών χτυπημάτων».
Βασική ιδέα είναι η βαθμιαία αντιμετώπιση του παραβάτη με προειδοποιητικά μηνύματα: Σύμφωνα με την εισήγηση, ο χρήστης που κατεβάζει παρανόμως ψηφιακό υλικό την τρίτη φορά... καίγεται, δηλαδή διακόπτεται η υπηρεσία παροχής Internet.
H ιδέα αυτή έχει αντιμετωπιστεί με καχυποψία ή και δυσαρέσκεια από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και, όπως μεταδίδει το BBC, δεν φαίνεται να υιοθετείται από τη βρετανική κυβέρνηση.
Το Λονδίνο φέρεται να υιοθετεί την ιδέα της βαθμιαίας αντιμετώπισης των διαδικτυακών «πειρατών» στο πρότυπο των «τριών παραβάσεων». Εντούτοις, ο «ιντερνετικός εξοστρακισμός» δεν βρίσκει απήχηση.
Ο υπουργός Πολιτισμού Αντι Μπέρναμ, σκιαγράφησε σε συνέδριο τις απόψεις της βρετανικής κυβέρνησης: «Ο αποκλεισμός προσώπων από το Διαδίκτυο δεν είναι η προτιμητέα λύση, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα τεχνικά μέσα ως μέσο αποτροπής».
Αλλά και εκπρόσωπος του υπουργείου επανέλαβε τις επιφυλάξεις για τον «ιντερνετικό εξοστρακισμό», σε μία εποχή που, όπως είπε, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θεωρείται εξίσου πολύτιμη «με την πρόσβαση στο νερό και στον ηλεκτρισμό».
Ο ίδιος εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το υπουργείου Πολιτισμού μπορεί να αποκτήσει νέες αρμοδιότητες ώστε να επιβάλλει «τεχνικές λύσεις» για τους κατ' επανάληψιν παραβάτες «εάν η αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων δεν αποδειχτεί αρκετή».
Δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι «τεχνικές λύσεις», οι οποίες, κατά τον κ. Μπέρναμ, στοχεύουν στον «περιορισμό ή την αποτροπή» της ανταλλαγής αρχείων.
Παράγοντες της αγοράς ερμηνεύουν πάντως αυτήν την αναφορά ως πρόθεση για μείωση της ταχύτητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο στους επίμονους παραβάτες.
Αυτό θεωρεί και ο Μαρ Μάλιγκαν, αντιπρόεδρος της εταιρείας έρευνας τεχνολογικής αγοράς Forrester Research. «Ακούγεται ως καλός συμβιβασμός» λέει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι πάροχοι έχουν ήδη την τεχνολογική υποδομή για να επιβάλλουν ένα τέτοιο μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου