" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Χριστούγεννα στην Αθήνα




Ο Δήμος της Αθήνας καλωσορίζει το 2009 στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης καλεί στις 11 το βράδυ, τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να υποδεχθούν όλοι μαζί το νέο έτος ανταλλάσσοντας ευχές και διατρανώνοντας τη θέλησή τους για μια ελπιδοφόρα, αισιόδοξη και γαλήνια χρονιά, που θα επουλώσει τις πληγές της πόλης από τα γεγονότα που πρόσφατα την συντάραξαν.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αθηναίων εκφράζοντας την αγωνία, την ανησυχία και τον αποτροπιασμό του για την συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Γάζα, αναστέλλει τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στο χώρο της Τεχνόπολις στο Γκάζι.

Με την άφιξη της νέας χρονιάς, ο ουρανός της Αθήνας γεμίζει χρώμα και φως. Για πάνω από 10 λεπτά ολόκληρη η Αθήνα θα φωτιστεί από τα πιο φαντασμαγορικά και πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Τα πυροτεχνήματα θα εκτοξευθούν από 4 διαφορετικά μέρη της πόλης λούζοντας με φως όλη την πόλη και καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα:

•Από τον Λυκαβηττό
•Από την Τεχνόπολη
•Από 2 σημεία στην Πλατεία Συντάγματος
Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα και Μικτή Χορωδία Δήμου Αθηναίων σε ένα πρόγραμμα με εορταστικές μουσικές και χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Συμμετέχουν επίσης οι τενόροι:

•Σταμάτης Μπερής
•Νίκος Στεφάνου
•Δημήτρης Κασιούμης
•Γιάννης Χριστόπουλος
καθώς και οι DJs:

•Θεόδωρος Σαραντής
•Νίκος Λυμπερόπουλος

Τρίτη 16/12: Εγκαίνια εκδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος

Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος ξεκινούν αύριο, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30μ.μ., οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των πρόσφατων τραγικών γεγονότων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης διαβεβαιώνει όλους τους δημότες της Αθήνας ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν προκειμένου η πόλη να ξαναβρεί τους ρυθμούς της και το χαμόγελο να επιστρέψει στο πρόσωπο κυρίως των μικρών παιδιών που τόσο το έχουν ανάγκη.

Τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων δίνοντας "μάχη" με το χρόνο κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να στήσουν από την αρχή το εορταστικό σκηνικό στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων καλεί όλους τους δημότες της πόλης να παρευρεθούν στα εγκαίνια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων προκειμένου όλοι μαζί να στείλουν το μήνυμα ότι "η Αθήνα θα ζήσει και θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα".

Πλατεία Συντάγματος: Το κέντρο της γιορτής

Η Πλατεία Συντάγματος θα "πλημμυρίσει" από τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και τα τραγούδια της Παιδικής Χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου, έως τη στιγμή που ο Δήμαρχος Αθηναίων δώσει το "σύνθημα" για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη φωταγώγηση της πόλης.

Τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της Αθήνας θα δώσουν το έναυσμα για να ξεκινήσει η γιορτή. Μια γιορτή που θα απλωθεί ακόμα και στην πιο μικρή γειτονιά της πόλης.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει συναυλία με τη Big Band των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, η Πλατεία Συντάγματος θα είναι μεταμορφωμένη σε ένα εορταστικό σκηνικό με ειδικές κατασκευές, παιχνίδια και το μαγευτικό καρουζέλ. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με κλασσικές και τζαζ μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυζαντινούς ύμνους, έθνικ μουσικές και παραδοσιακούς χορούς στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή.

Τους μικρούς φίλους του Δήμου περιμένουν πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου