" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αναγεννήθηκαν τα δάση της Χαλκιδικής

Σε ποσοστό 85% έχουν αναγεννηθεί με φυσικό τρόπο τα καμένα δάση της Χαλκιδικής λίγα χρόνια μετά τις πυρκαγιές.


Σύμφωνα με τον νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο, μετά τις φωτιές ακολουθήθηκε η τακτική της φυσικής αναγέννησης, όπως προτείνεται άλλωστε και από την διεθνή βιβλιογραφία, με αποτέλεσμα το καμένο δάσος να έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες του.


«Ιδιαίτερα για την περιοχή της Παλλήνης βοήθησε και πολύ το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κοπάδια με ζώα και κτηνοτροφική δραστηριότητα» διευκρίνισε ο κ.Ζωγράφος προσθέτοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί παράλληλα τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.


«Τα καινούργια πευκάκια έχουν φτάσει πλέον το ένα μέτρο ύψος ενώ οι ακακίες τα 2 μέτρα» προσθέτει από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλλήνης κ.Καπούλας σημειώνοντας ότι σε κάποια στιγμή θα χρειαστεί μάλιστα αραίωση λόγω της πυκνής βλάστησης.

Σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η αναγέννηση του δάσους ακόμα περισσότερο, οι Φίλοι του Πρασίνου θα δενδροφυτεύσουν την προσεχή Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, 3.000 δενδρύλλια, στην περιοχή Πευκοχωρίου- Ν. Σκιώνης Κασσάνδρας με τοπωνύμιο Μετοχικό του δήμου Παλλήνης που κάηκε το 2006.


«Υποστηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και συζητήσαμε ήδη με τα μέλη του συλλόγου για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των δενδρυλλίων» ανέφερε ο κ.Καπούλας.


Για το σκοπό αυτό, τα νέα δενδρύλλια αλλά και όσα έχουν φυτευτεί παλαιότερα από τον δήμο Παλλήνης, θα παρακολουθούνται και μετά το χειμώνα θα ποτίζονται τακτικά.

imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου