" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Προβλημάτων συνέχεια στις μετακινήσεις από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Ευρώπη


Ταλαιπωρία εξακολουθούν να υφίστανται χιλιάδες επιβάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές. Καθηλωμένα αεροπλάνα, ακυρώσεις δρομολογίων σε τρένα και κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους συνθέτουν την εικόνα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Δεκάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες. Από την περασμένη Παρασκευή τουλάχιστον 52 άνθρωποι, οι περισσότεροι άστεγοι, έχουν χάσει την ζωή τους από το κρύο στην Πολωνία.


Στην Ιταλία, συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει όλη την χώρα.


Στο Μιλάνο, με απόφαση του υπουργού Αμυνας Ινιάτσιο Λαρούσσα, κινητοποιήθηκαν 800 στρατιώτες, για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

«Παράλυση» έχουν προκαλέσει ακυρώσεις δεκάδων πτήσεων της Alitalia στα δυο αεροδρόμια της πόλης, αν και εκτιμάται ότι η κατάσταση ενδέχεται να βελτιωθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Πάνω από 400 επιβάτες αναγκάσθηκαν να περάσουν την νύχτα στα δυο αεροδρόμια, σε ράντζα που εστάλησαν από την ιταλική Πολιτική Προστασία.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά η χώρα δεν έχει παραλύσει. Αν όλα αυτά συνέβαιναν πριν δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, οι συνθήκες θα ήταν πολύ πιο οριακές», δηλώνει, πάντως, ο Γκουίντο Μπερτολάζο, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.

Σε ότι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα προβλήματα είναι επίσης έντονα. Ο Μάουρο Μορέττι, διευθύνων σύμβουλος των ιταλικών σιδηροδρόμων Trenitalia ζήτησε από τους επιβάτες να έχουν μαζί τους κουβέρτες και σάντουϊτς, για να αντιμετωπισθούν τυχόν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο Τέρμινι, τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, εκατοντάδες άτομα πέρασαν την νύχτα κοντά στις αποβάθρες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Αναφορικά με τους αυτοκινητόδρομους της βόρειας Ιταλίας, κλειστές παραμένουν αρκετές οδικές αρτηρίες έξω από την Γένοβα, την Μπολόνια και την Βενετία.

Ρεκόρ «πολικού ψύχους» σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Τεργέστης, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους μείον δεκαεπτά βαθμούς.

Το αεροδρόμιο Τέγκελ της πρωτεύουσας της Γερμανίας έκλεισε την Τρίτη, αφού το νερό της βροχής πάγωσε στους διαδρόμους κάνοντάς τους να γλιστρούν υπερβολικά πολύ για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι πτήσεις προς το Τέγκελ εκτρέπονται προς το άλλο αεροδρόμιο του Βερολίνου, στο προάστιο Σένεφελντ.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης, η κυκλοφορία επαναλήφθηκε το πρωί της Τρίτης, αφού είχε διακοπεί εντελώς στη διάρκεια της νύχτας λόγω του παγετού. Οι καθυστερήσεις παραμένουν σημαντικές, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου και κυμαίνονται από μία έως δύο ώρες.

Στη Βρετανία, χιονοπτώσεις προκάλεσαν την Τρίτη νέα προβλήματα σε αεροπορικές μετακινήσεις.

Όλα τα κύρια αεροδρόμια της χώρας ήταν ανοικτά, αλλά οι ακυρώσεις πτήσεων πολλαπλασιάστηκαν.

Η αεροπορική εταιρεία easyJet ακύρωσε περίπου 150 πτήσεις. Στο αεροδρόμιο του Λούτον, βόρεια του Λονδίνου, το οποίο παρέμεινε κλειστό στη διάρκεια της νύκτας αλλά επαναλειτούργησε νωρίς το πρωί, δεν πραγματοποιήθηκε καμιά αναχώρηση πριν από το μεσημέρι της Τρίτης.

Η ιρλανδική Ryanair, καθώς και η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways προειδοποίησαν για τον κίνδυνο να υπάρξουν καθυστερήσεις, λόγω των χιονοπτώσεων και των θερμοκρασιών που έχουν πέσει κάτω από το μηδέν.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο επλήγη επίσης από την κακοκαιρία. Οι επιβάτες από τη νοτιοδυτική Αγγλία φθάνουν με μία ώρα καθυστέρηση στο κέντρο του Λονδίνου.

Το χιόνι απέκλεισε εξάλλου περίπου 2.000 οδηγούς αυτοκινήτων στην κομητεία του Χαμσάιρ (νότια Αγγλία).

Η λειτουργία των τρένων Eurostar επανελήφθη σταδιακά την Τρίτη από το Παρίσι, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, όπου χιλιάδες επιβάτες, αποκλεισμένοι από τη βλάβη που προκάλεσε το Σαββατοκύριακο τη διακοπή της λειτουργίας τους, συνωστίζονταν στους σταθμούς.

Το πρώτο τρένο αναχώρησε από το Παρίσι γύρω στις 09:10 (ώρα Ελλάδας).

Η Eurostar προβλέπει τη σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Ωστόσο, συμβούλευσε τους επιβάτες να αναβάλουν κάθε μη απαραίτητο ταξίδι, ει δυνατόν για μετά τα Χριστούγεννα, καθώς υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για εξομαλυνθούν πλήρως τα δρομολόγια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου