" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

«Μίνι»-πακέτο επιδοτήσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια


Με κεφάλαια ύψους 50-100 εκατ. ευρώ περίπου αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του 2010 η εφαρμογή του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε την Τετάρτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπογραμμόσθηκε ότι το πρόγραμμα θα είναι αυστηρά στοχευμένο σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και θα προβλέπει συγκεκριμένες ενισχύσεις και πιθανές φοροαπαλλαγές.

Μέσα στον Δεκέμβριο, παράλληλα, θα δοθούν σε δημόσια διαβούλευση τόσο ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων όσο και η δημιουργία του Σώματος Επιθεωρητών Ενέργειας.

Όσον αφορά το «κυρίως» πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε βάθος τετραετίας, εφόσον βρεθούν τα περίπου 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται.

Ο υφυπουργός Ενέργειας Γ.Μανιάτης είπε ότι το πρόγραμμα δεν μπορούσε να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Τα κονδύλια αναζητούνται σε άλλα προγράμματα και ο κ. Μανιάτης δεσμεύθηκε ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες.

Από το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν σε πρώτη φάση περίπου 10.000 νοικοκυριά.

www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου