" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Οδυνηρές ξηρασίες για την Ευρώπη


Η νότια Αγγλία θα επηρεαστεί σοβαρά -ενώ η Ισπανία, η Πορτογαλία, η νότια Ιταλία, η Ελλάδα θα μετατραπούν σε ημι-ερήμους.
Η Ευρώπη θα έρθει αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες ξηρασίες που θα κάνουν τη ζωή 'κόλαση' για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.
Τεράστιες εκτάσεις γης, από την Πορτογαλία μέχρι την Ουκρανία, θα γνωρίσουν σοβαρές ξηρασίες τουλάχιστον κάθε δεύτερο χρόνο μέχρι το τέλος του αιώνα, εάν η μέση θερμοκρασία ανέβει έως και 4 βαθμούς Κελσίου.
Η Rachel Warren, επιστήμονας του κλίματος από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, η οποία παρουσίασε τη νέα έρευνα σε συνέδριο για την υπερθέρμανση του πλανήτη στην Κοπεγχάγη, είπε: «Θα αυξηθούν κατά πολύ οι ξηρασίες κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, ειδικότερα στο νότο.»
Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η νότια Ιταλία, η Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες θα μετατραπούν σε ερήμους καθώς η κλιματική αλλαγή "κλείνει τους ουρανούς", σύμφωνα με την έρευνα. Ερωτηθείσα πώς θα είναι η ζωή σε αυτές τις περιοχές, η Warren απάντησε: «Κόλαση, πιστεύω. Η προσαρμογή σε τέτοιο βαθμό ξηρασίας είναι κάτι το αδιανόητο.»
Και άλλες έρευνες έχουν προβλέψει αυξημένες ξηρασίες για τη νότια Ευρώπη, ωστόσο όχι στο βαθμό που προβλέπει η τελευταία μελέτη. «Οπωσδήποτε, δεν έχω ξαναδεί μια τόσο δραματική κατάσταση.»
Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα που πρέπει να περάσει στον κόσμο ωστόσο είναι ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί. Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της και να επιτύχει την αναγκαία μείωση στις ποσότητες των εκπομπών ρύπων.»
Με αυστηρούς ελέγχους στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θα μπορούσε να αποφευχθεί σχεδόν το σύνολο της καταστροφής, καταλήγει η έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου