" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Μετεοστοιχηματα για τον χειμωνα 2009-10




Με αφορμή τα στοιχήματα που παίζονται στο εξωτερικό για την φετινή εξέλιξη του καιρού, είναι ευκαιρία να σχολιάσουμε αυτά που κατά γενική ομολογία λένε οι επιστήμονες, προσπαθώντας να προβλέψουν πως θα εξελιχθεί ο φετινός χειμώνας.

Λαμβάνουν υπόψην τους τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων 30 ετών με μέσες και ακραίες θερμοκρασίες, ανα Χώρα, Ηπειρο καθώς και την θερμοκρασία των Ωκεανών.

Σε αντίθεση με την κινδυνολογία περί καταστροφικής εξέλιξης απο την αλλαγή του κλίματος, οι δορυφόροι της NASA καταγράφουν για δεύτερη χρονιά φυσιολογική κάλυψη με πάγο των εδαφών της ανταρκτικής και των πόλων με πτώση της θερμοκρασίας που ακολουθεί την φυσιολογική εξέλιξη του καιρού.

Η μαθηματικές εξισώσεις που έχουν εφαρμοστεί δείχνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λίγο πιο κρύο χειμώνα για την περιοχή της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, βροχές σε φυσιολογικά επίπεδα με λίγο τσιμπημένα ποσοστά προς τα επάνω για την νότια Ευρώπη καθώς και πρώιμη εμφάνιση των ψυχρών εισβολών.

Ευνοημένη απο χιόνια θα ειναι η κεντρική Ευρώπη, η Βόρεια, ενώ εξάρσεις θα έχει η ΝΑ Ευρώπη τόσο σε κρύα όσο και σε βροχές.

Κατά γενική ομολογία οι χειμερινές συνθήκες θα έρθουν νωρίς και θα αργήσουν να εγκαταλείψουν την γηραιά Ηπειρο φέτος.

Η χιονοκάλυψη των αρκτικών περιοχών απο νωρίς φέτος καθώς και σε συνδιασμό του El Ninio το οποίο θα κινηθεί κατα μήκος των αμερικανικών ανατολικών ακτών, δίνοντας εκεί στην νεα Αγγλία, Βοστόνη, Ν.Υ. και σε όλες τις κομητείες μέχρι τον Καναδά έναν από τους πιο ψυχρούς και με εξαιρετικής σφοδρότητας χιονοπτώσεις χειμώνα των τελευταίων 10 ετών.


Το ζητούμενο για την περιοχή μας είναι να διατηρήσουμε ενα φυσιολογικό ποσοστό βροχόπτωσης που όπως όλα δείχνουν θα είναι εφικτό με λίγο πιο έντονο ψύχος εν σχέση με τον περσινό χειμώνα.



Επιμέλεια: istoploigos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου