" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Βραβείο Pride of Australia σε ομογενή γιατρό


To βραβείο Pride of Australia έλαβε ο ομογενής γιατρός ογκολόγος Δρ. Γεώργιος Κανουράκης, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην κοινότητα του Μπαλαράτ. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση από τη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Αυστραλίας.
«Ο Δρ. Κανουράκης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε γιατρό», είπε ο διευθύνων σύμβουλος των εφημερίδων «Χέραλντ Σαν» και «Γουίκλι Τάιμς», Πίτερ Μπλάντεν, που έχουν δημιουργήσει το συγκεκριμένο θεσμό για τους νικητές, του οποίου ψηφίζουν οι αναγνώστες.
«Κάθε δεκαπενθήμερο επισκέπτεται εθελοντικά τους ασθενείς του στα σπίτια τους για να τους εξετάσει. Η προσφορά του στην επαρχιακή Βικτώρια και στους ασθενείς του είναι τεράστια», λέει ο κ. Μπλαντέλ.
Ο Δρ Κανουράκης, από την πλευρά του, μετά την αναγνώριση των υπηρεσιών του και την βράβευσή του, δήλωσε στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» ότι το βραβείο ήταν στην κυριολεξία κάτι που ποτέ δεν περίμενε. «Τη δουλειά μου έκανα πάντα και τίποτε παραπάνω. Δεν ήθελα να αναγκάζω τους ασθενείς μου να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Κανουράκης.
Να αναφέρουμε ότι ο Δρ Κανουράκης σπούδασε, αρχικά, στη Μελβούρνη και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως παιδίατρος-ογκολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης. Στη συνέχεια, έφυγε για δύο χρόνια στην Βοστόνη όπου και ασχολήθηκε με την έρευνα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μετέπειτα, αποφάσισε να εργαστεί στην επαρχία και να ασχοληθεί με ενήλικες ασθενείς, ενώ από το 1996 εργάζεται στο Μπαλαράτ.


Πηγή: www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου