" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Με τσιρότο ο νέος τρόπος αντιμετώπισης της ημικρανίας


Αθήνα




Το μέλλον της θεραπείας για τις ημικρανίες πιθανόν να βρίσκεται σε ένα ηλεκτρομαγνητικό τσιρότο (έμπλαστρο), προγραμματισμένο να απελευθερώνει πολύ μικρές δόσεις φαρμάκου για χρονικό διάστημα περίπου πέντε ωρών.

Αυτός ο νέος τρόπος χορήγησης παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο Συνέδριο για τον Πονοκέφαλο που οργανώνεται στη Στρέζα της Βόρειας Ιταλίας από το Νευρολογικό Ινστιτούτο Μπέστα του Μιλάνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η θεραπεία βασίζεται στη σουματριπτάνη, που στη δεκαετία του 1990 έφερε την επανάσταση στη θεραπεία της ημικρανίας, καθώς καταφέρνει να δράσει με ακρίβεια κατ' ευθείαν στους υποδοχείς του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, η αλλοίωση των οποίων βρίσκεται στη βάση της διαταραχής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αλαν Ράπαπορτ του Πανεπιστημίου του Λος Αντζελες (UCLΑ), αυτό το συγκεκριμένο ηλεκτρομαγνητικό τσιρότο (ιονοφορητικής διαδερμικής μεταβίβασης, σύμφωνα με τον τεχνικό όρο), το οποίο παράγεται στις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενο ρεύματα ιόντων στο υλικό από το οποίο αποτελείται, απελευθερώνει το φάρμακο σε προγραμματισμένες και διαρκείς ποσότητες, κάνοντάς το να απορροφάται από το δέρμα χάρη στα ηλεκτρικά φορτία που αναπτύσσονται από τη μεμβράνη του.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα με την ελάχιστη προσπάθεια. Επειδή εξάλλου διεισδύει στον οργανισμό με τόσο πολύ μικρή ταχύτητα, το φάρμακο παραμένει στο κυκλοφορικό σύστημα για πάνω από 5 ώρες, παρατείνοντας τη δράση του σε σχέση με τη χορήγησή του σε άλλη μορφή, χωρίς παράλληλα να χάνει καθόλου στην ταχύτητα με την οποία δρα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου