" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Νεκρή σπάνια γαλάζια φάλαινα


Μία σπάνια γαλάζια φάλαινα, μήκους 27 μέτρων και βάρους περίπου 150 τόνων, εκβράσθηκε νεκρή σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας. Το κήτος που εντοπίστηκε από δύτες σε μία απομακρυσμένη περιοχή του βορειότερου άκρου της Νότιας Νήσου, έχει αρκετές δαγκωματιές από καρχαρίες, αλλά ο Άντον φαν Χέλντεν, ερευνητής του Εθνικού Μουσείου Τε Πάπα, δήλωσε στην εφημερίδα «Dominion Post» ότι κατά πάσα πιθανότητα οι καρχαρίες επιτέθηκαν στη φάλαινα αφού ήταν ήδη νεκρή.
Πιστεύεται ότι υπάρχουν λιγότερες από 2.000 γαλάζιες φάλαινες στις θάλασσες. Τα κήτη αυτά είναι τα μεγαλύτερα ζώα που έχουν ζήσει στον πλανήτη.
Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι το νεκρό ζώο θα μείνει στο σημείο όπου εκβράστηκε για να αποσυντεθεί διότι είναι σε ένα σημείο απομακρυσμένο και δύσκολα προσβάσιμο για να μετακινηθεί..

Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου