" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ATENISTAS....Οπως λέμε αντάρτες για μια καλύτερη και βιόσιμη πόλη.



Εδώ και αρκετούς μήνες ξεχώρισε μια απλή κίνηση πολιτών της Αθήνας, που πιστεύουν οτι αξίζουμe μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη πόλη. Το κυριότερο όμως σαν φιλοσοφία δράσης είναι οτι μην περιμένεις να κάνει κάτι η πολιτεία για την πόλη σου, αλλά κάνε κάτι εσύ ο ίδιος.
Κυριολεκτικά μαζευόντε σε μια περιοχή και κυριολεκτικά την αναμοφώνουν.
Άδεια οικόπεδα γεμάτα σκουπίδια καθαρίζονται και δεντροφυτεύονται με αποτέλεσμα μια διαφορετική γειτονιά. Καθαρισμός παραλιών, δεντροφύτευση σε άδειες ζαρντινιέρες που ο δήμος αδιαφορεί, καθαρισμός ιστορικών σημείων στην πολη από τα γκράφιτυ και τις αφισοκολλήσεις, event με μουσική, ποτό, φαγητό σ υποβαθμισμένες γειτονιές με σκοπό να αφυπνήσουν τον κόσμο. να τον κάνουν να σηκωθεί αpό την τηλεόραση και να γίνει ενεργό μέλος μιας πόλης και μιας κοινωνίας που μπορεί να κάνει πολλά.
Συμετείχα στον καθαρισμό της παραλίας στο ΣΕΦ και πραγματικά το απόλαυσα, νέα παιδιά, γονείς με τα πιτσιρίκια τους μα πάνω από όλα καλή διάθεση και καλή παρέα.

Για περισσόερες πληροφορίες για την δράση τους και την εγγραφή σας εάν θέλετε να κάνετε και εσείς κάτι για την πόλη που ζούμε www.atenistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου