" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Κομισιόν: Παρανόηση τα περί 48%


Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να μάχεται για τη διάσωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και να μην κοπούν οι συντάξεις στο μισό του τελευταίου μισθού, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αποδίδει το όλο θέμα που δημιουργήθηκε σε παρανόηση.
Στη δήλωσή του προς την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο Αμαντέο Αλταφάζ υποστηρίζει ότι ουδέποτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβήτησε τη βασική σύνταξη, ενώ τονίζει πως το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης που θα αναλογεί σε 40 χρόνια δουλειάς θα ανέρχεται σε 65%-80%.
Ο κ. Αλφατάζ δήλωσε συγκεκριμένα πως το ποσοστό αναπλήρωσης 45% με 48% που έχει αναφερθεί από μερίδα του Τύπου αποτελεί παρανόηση, καθώς το ποσοστό αυτό προκύπτει από τον υπολογισμό του μέσου ετήσιου ποσοστού αναπλήρωσης ύψους 1,2% πολλαπλασιαζόμενο με την περίοδο εισφορών που δίνει πλήρη σύνταξη, δηλαδή τα 40 χρόνια υπηρεσίας. Δηλαδή, αποτελεί τη μέση αναπλήρωση του ανταποδοτικού συστήματος για εργαζόμενο που καταβάλλει εισφορές για 40 χρόνια.
Στο 48% προστίθεται η μη ανταποδοτική βασική σύνταξη, την οποία, πάντα σύμφωνα με τον κ. Αλφατάζ, η Κομισιόν ουδέποτε αμφισβήτησε, και η οποία αυξάνει την αναπλήρωση στο 65% με 80%.
Εν όψει της άφιξης στην Αθήνα των ελεγκτών της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα για την επίτευξη τελικής συμφωνίας ως προς το Ασφαλιστικό, το υπουργείο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «θετικότατη εξέλιξη» που απηχεί την ορθή ερμηνεία του Μνημονίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν από τα όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους (26-29 Μαΐου) στην Αθήνα (να συνυπολογίζονται δηλαδή στο 48% τόσο η βασική όσο και οι επικουρικές συντάξεις) ξεκαθαρίζονται οριστικά».

www.ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου