" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ακυρώσεις πτήσεων σε Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία λόγω της ηφαιστειακής τέφρας



Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις πτήσεις που ακυρώνονται σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο ενός τμήματος του εναέριου χώρου στη βόρεια Ιταλία από τις 09:00 μέχρι τις 15:00
ώρα Ελλάδος, ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει νωρίτερα.

Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Enac αναφέρει ότι το κλείσιμο τμήματος του εναερίου χώρου της Ιταλίας αφορά τα αεροδρόμια Μαλπένσα και Λινάτε του Μιλάνου. Αντίθετα, δεν αφορά τα αεροδρόμια της Βενετίας, της Τεργέστης και του Ρίμινι.

Στην Πορτογαλία όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν μέχρι τις 15:00 ώρα Ελλάδος από και προς το αεροδρόμιο του Πόρτο, καθώς έκλεισε ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή.

Όπως αναφέρεται στο BBC, ειδικοί επισημαίνουν ότι τα προβλήματα με τις πτήσεις μπορεί να διαρκέσουν και την επόμενη εβδομάδα.

Πολλά ισπανικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και της Βαρκελώνης, άνοιξαν σήμερα, Κυριακή και πραγματοποιούν κανονικά τις πτήσεις τους.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές μόνο τρία αεροδρόμιο, του Σαντιάγο, της Λα Κορούνια και του Βίγκο, παραμένουν κλειστά και αναμένεται να ανοίξουν στις 12:00 ώρα Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο ακυρώθηκαν 673 πτήσεις από και προς Ισπανία και είχαν κλείσει 19 αεροδρόμια στα βόρεια της χώρας.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου