" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Σουμάτρα της Ινδονησίας



Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή, στην επαρχία Ατσέχ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως ανακοινώθηκε από την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής.

«Απειλή για μεγάλο καταστροφικό τσουνάμι δεν υφίσταται με βάση τα ιστορικά δεδομένα, όμως υπάρχει πιθανότητα για τσουνάμι τοπικού χαρακτήρα που μπορεί να πλήξει τις ακτές σε απόσταση μέχρι τα 100 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού»,αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού ινστιτούτου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:59 (ώρα Ελλάδας) σε βάθος 30 χιλιομέτρων και σε απόσταση 44 χιλιομέτρων ΝΔ της περιοχής Μεουλαμπόχ.

Η επαρχία Ατσεχ είχε πληγεί στις 26 Δεκεμβρίου 2004 από το φονικό σεισμό των 9,3 βαθμών Ρίχτερ και ακολούθησε τσουνάμι που σάρωσε την περιοχή και άλλες περιοχές στον Ινδικό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου