" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Χάος στην Ευρώπη εξαιτίας του ψύχους και του χιονιού


Λονδίνο




Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις έχει προκαλέσει το ψύχος και οι χιονοπτώσεις σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Βέλγιο, άλλα δύο στην Ιταλία, ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σε Βρετανία και Γερμανία. Προβλήματα και στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Δύο έφηβοι έχασαν την ζωή τους στο Βέλγιο όταν ο θετός πατέρας τους έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του σε ένα παγωμένο δρόμο αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Το αυτοκίνητο έπεσε σε ποτάμι κοντά στη Λιέγη με αποτέλεσμα να πνιγούν μία 17χρονη και ο 18χρονος αδελφός της. Ο θετός πατέρας τους κατόρθωσε να βγεί από τα παγωμένα νερά και νοσηλεύεται με σοκ.

Στην Γερμανία 30 μαθητές κατόρθωσαν να σωθούν όταν το σχολικό τους λεωφορείο γλίστρησε και ακινητοποιήθηκε σε μία ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση. Ο οδηγός βοήθησε τα παιδιά να βγουν από το αυτοκίνητο και όταν η επιβατική αμαξοστοιχία το παρέσυρε κοντά στην πόλη Κρέπελιν στη βόρεια Γερμανία, δεν βρισκόταν κανένας μέσα.

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στους αυτοκινητόδρομους της Γαλλίας.

Εκατοντάδες σχολεία στην Σκοτία και στην βορειοδυτική Αγγλία έκλεισαν εξαιτίας του χιονιού που δυσκολεύει τις μετακινήσεις τους από τα σπίτια τους προς τα σχολεία τους.

Καθηστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν σε Μάντσεστερ, Λιντς/Μπράντφορντ και Λίβερπουλ, Γκάτγουικ και Λούτον του Λονδίνου. Το αεροδρόμιο του Μάνσεστερ έκλεισε μάλιστα το πρωί της Τρίτης για καθαρισμό από τον πάγο.

Στην βόρεια Ιταλία και στην περιοχή των Δολομιτών η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 17 βαθμούς. Δύο άτομα έχασαν την ζωή τους σε αυτοκινητόδρομο βόρεια της Γένοβας όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Στην Δανία σε ετοιμότητα βρίσκεται ένα παγοθραυστικό για να διατηρήσει ανοικτή την θαλάσσια συγκοινωνία στη βόρεια Γιούτλαντ σε περίπτωση που συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Σουηδίας πρόβλεψε ότι στην δυτική επαρχία Νταλάρμα το θερμόμετρο μπορεί να πέσει στους μείον 44 βαθμούς Κελσίου αύριο το βράδυ.

Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους μετά τις έντονες χιονοπτώσεις, ενώ το αεροδρόμιο της Σόφιας έκλεισε για λίγο με αποτέλεσμα οι πτήσεις από Αθήνα και Κωνσταντινούπολη να μην πραγματοποιηθούν.

Στην βορειοδυτική Ισπανία οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολίσθηση με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό ενός τρένου κοντά στην Ποντεβέντρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός.

Στη Πολωνία οι νεκροί από το ψύχος, οι περισσότεροι άστεγοι, έφθασαν τους 71 από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου