" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Σχετική ύφεση της κακοκαιρίας


Σχετική ύφεση παρουσιάζει από το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός, όμως η κακοκαιρία θα ξανακάνει την εμφάνιση της από το βράδυ της Δευτέρας και από τα δυτικά.
Από την Δευτέρα το βράδυ οι μετεωρολόγοι αναμένουν να επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στα ορεινά της χώρας, ενώ νοτιάδες θα πνέουν στα πελάγη που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Από την Κυριακή, έχει σταματήσει η χιονόπτωση μέσα στις πόλεις Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά. Ωστόσο, χιονισμένο είναι το τοπίο σε πολλές περιοχές στα ορεινά της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, για την πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα.
Εν τω μεταξύ, καταστροφές σε 1.000 περίπου στρέμματα προκάλεσε το Σάββατο η υπερχείλιση των ποταμών στην περιοχή της Φαρκαδόνας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη.
Ειδικότερα, η υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού ξεκίνησε εξαιτίας της καθόδου σημαντικών ποσοτήτων νερού που έφτασαν από το Φαρσαλίτη ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις της περιοχής του Κεραμυδίου.
Ακόμα σημειώθηκε μερική υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις περιοχές των δημοτικών διαμερισμάτων Κεραμυδίου, Ζάρκου και Πηνειάδας, προκαλώντας ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά.
Ζημιές προκλήθηκαν και στα αγροκτήματα του δημοτικού διαμερίσματος Βλοχού του δήμου Παλαμά από την υπερχείλιση του ποταμού, περιοχή που γειτνιάζει με το δημοτικό διαμέρισμα Κεραμυδίου του δήμου Φαρκαδόνας.

ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου