" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Εξόρμηση Πάρνηθα με τα πρώτα χιόνια - 13/12/2009
















Σήμερα σε συνεννόηση με τον Γιάννη (Lion54), ανεβήκαμε Πάρνηθα για τα πρώτα ουσιαστικά χιόνα της χρονιάς στην Αττική.
Ο καιρός αίθριος με άπνοια και θερμοκρασία περίπου 8οC. Ξεκινήσαμε κατά τις 9 και φτάσαμε στην κορυφή περίπου στις 10. Μας έκανε εντύπωση οτι ο δρόμος από τα 800 μέτρα περίπου υψόμετρο είχε χιόνι στα πλάγια καθαρισμένο από εκχιονιστικό. Άρα για να είχε χιονόστρωση μέχρι τα 800 μέτρα τότε νιφάδες θα πρέπει να έπεφταν μέχρι το τελεφερίκ στην βάση λογικά. Αυτή ήταν η πρώτη έκπληξη.
Οσο ανεβαίναμε ο ήλιος εκτυφλωτικός και ουσιαστικά αρκετό χιόνι (5cm) βρήκαμε από την διασταύρωση του καζίνο για Μπάφι.
Στο καταφύγιο είχε περίπου 6 ποντους χιονακι καθαρό, ενώ στον Αγιο Γιώργη στη κορυφή περίπου 15-18cm καθαρό, γιατί στα ανεμοσουρια είχε πάνω απο 30-40.
Παγωμένο πέτρα λόγο ξαστεριάς.
Ο Lion54 έστησε τον φορητό σταθμό και μετά από 45 λεπτά έδειξε 1.2c. Mε ηλιοφάνεια.
Οταν γυρίζαμε για καφέ καταφύγιο καθαρά Δυτικό ρευμα άρχισε να πετάει σύννεφα ατην κορυφή και οταν φύγαμε είχε αρκετη ομίχλη και συννεφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου