" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Χαράτσι για ταυτοποίηση


Κατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γ. Στεφανόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θ. Τσούρα τόνισε πως το κόστος υλοποίησης της διαδικασίας ταυτοποίησης θα μετακυλισθεί στον καταναλωτή.
Αν και δεν προσδιόρισε το κόστος, διευκρίνισε πως δεν αφορά την πράξη της ταυτοποίησης, αλλά το εμπορικό μέρος των αλλαγών που χρειάζονται για την εφαρμογή του μέτρου (νέο λογισμικό, διαγραφή ανενεργών καρτών, σημεία υποδοχής πελατών, εκπαίδευση προσωπικού κ.ά.). Ζήτησε ακόμη την αναστολή εφαρμογής του μέτρου για 3-4 μήνες, με το αιτιολογικό ότι ο χρόνος για την ταυτοποίηση των 9 εκατ. ενεργών καρτοκινητών είναι ανεπαρκής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να πάμε απροετοίμαστοι. Η πρόταση του υπουργείου μας αιφνιδιάζει».
Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα τη Μεγ. Βρετανία που πρόσφατα αποσύρθηκε το αντίστοιχο νομοσχέδιο για να μελετηθεί περισσότερο.
Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι η ταυτοποίηση των συνδρομητών πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2010, ενώ σε αντίθετη περίπτωση έναν μήνα μετά, στις 30/7/2010, θα διακόπτεται η σύνδεση.
Η διάθεσηΑυτή τη στιγμή υπάρχουν 10.000 σημεία διάθεσης καρτών, οι οποίες υπολογίζονται αποθηκευμένες και προς διάθεση να φτάνουν τα 6 εκατομμύρια, ενώ το 80% πωλούνται στα περίπτερα.
Τέλος, ο κ. Στεφανόπουλος αποκάλυψε ότι καταναλωτικές οργανώσεις εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν στα δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση της ρύθμισης και ότι οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απέστειλαν στις αρχές της εβδομάδας επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία αναφέρουν ότι δεν λειτουργεί το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας.
Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου