" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Αποκλειστικά στο Kindle τα δικαιώματα των e-books του Κόβεϊ


Ο γνωστός συγγραφέας Στίβεν Κόβεϊ παραχώρησε τα δικαιώματα των ψηφιακών μορφών δύο δημοφιλών έργων του κατ' αποκλειστικότητα στον εμπορικό κολοσσό Amazon.com. Πρόκειται για τα βιβλία «The 7 Habits Of Highly Effective People» και «Principle-Centred Leadership», τα οποία πλέον διατίθενται για 7,99 δολάρια το καθένα προς κατέβασμα στην ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης του Amazon, πιο γνωστή ως Kindle.
Εκπρόσωπος του συγγραφέα γνωστοποίησε πως η αποκλειστική συνεργασία έχει μονοετή διάρκεια, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης. Η εκπρόσωπος αποκάλυψε επίσης ότι ένα νέο βιβλίο, το «Great Work, Great Carreer», στη συγγραφή του οποίου συμμετείχε ο Κόβεϊ, πρόκειται επίσης να διατεθεί στο ψηφιακό του φορμάτ αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας του Amazon.
Η συμφωνία μεταξύ Amazon.com και Κόβεϊ ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους των μεγάλων εκδοτικών οίκων ότι οι συγγραφείς θα μπορούσαν να τους παρακάμψουν, προκειμένου να πουλήσουν τα ψηφιακά δικαιώματα των βιβλίων τους, ειδικά μετά την κυκλοφορία δημοφιλών συσκευών ψηφιακού διαβάσματος, όπως το Kindle της Amazon ή το E-book Reader της Sony.
Αξίζει να σημειωθεί πως η «τάση» που ξεκίνησε ο Κόβεϊ δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αποκλειστικές εκδόσεις βιβλίων σε φορμάτ μόνο για ψηφιακές συσκευές, εξέλιξη που ενδέχεται να εξαλείψει την αρχή, σύμφωνα με την οποία κάθε βιβλίο οφείλει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους αναγνώστες.

pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου