" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Με τέτοια αποζημίωση, γίνομαι λιμενεργάτης


Μετά από την απεργία των λιμενεργατών στον ΟΛΠ και το οικονομικό κόστος που αυτή σήμαινε για όλη την αγορά, επήλθε συμφωνία μεταξύ της διοίκησης του ΟΛΠ και των απεργών.

H συμφωνία στηρίζεται στην Εθελουσία έξοδο των εργαζομένωνστον ΟΛΠ με αποζημιώσεις να φτάνουν τα 230.000 ευρώ!!!

Συνολικάη εθελουσία έξοδος περίπου 300 εργαζομένων στον ΟΛΠ θα κοστίσει 69 εκατομμύρια ευρώ. '"Xρυσή έξοδο" την χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι και πως να μην είναι αφού ο μέσος όρος των χρημάτων που θα βάλει στην τσέπη του κάθε εργαζόμενος που θα φύγει υπολογίζεται στα 230.000 ευρώ!

Το μπόνους της εθελουσίας που προσφέρει ο ΟΛΠ είναι μεγαλύτερο και από αυτό που έδωσε ο ΟΤΕ. 1 δις ευρώ για 4.000 εργαζόμενους που σημαίνει 217.000 ευρώ για τον καθέναν. Με τη διαφορά ότι στον ΟΤΕ το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικός μέτοχος πλήρωσε από τα ταμεία του 400.000 ευρώ ενώ στην περίπτωση του ΟΛΠ όλο το κόστος θα επιβαρύνει τον ίδιο τον οργανισμό.

Όμως ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι το κόστος της εθελουσίας εξόδου θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί να καλυφθεί από τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο του ΟΛΠ που είναι το Ελληνικό Δημόσιο όπως έγινε και στις περιπτώσεις του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής και όχι από τα ταμεία του ΟΛΠ. Δηλαδή θα έπρεπε το δημόσιο να βγάλει και άλλα χρήματα από τα ήδη άδεια ταμεία του.

Σε τέτοια οικονομική συγκύρια οι αποζημιώσεις που θα δώσει ο ΟΛΠ θεωρούνται προκλητικές.

Μπράβο στους συνδικαλιστές των λιμενεργατών, που πάλεψαν για να επιβεβαιώσουν το "και οι πλούσιοι ακόμα πλουσιότεροι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου