" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πειραματικό αντίσωμα εντοπίζει και καταστρέφει τον καρκίνο του προστάτη


Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα αντίσωμα που καταστρέφει τα κύτταρα του καρκίνου του προστάτη ακόμα κι αν έχουν δημιουργήσει μεταστάσεις.

Το αντίσωμα F77 «προκάλεσε τον άμεσο κυτταρικό θάνατο των κυττάρων καρκίνου του προστάτη [...] και ουσιαστικά εμπόδισε την έκφυση των όγκων» γράφουν οι ερευνητές στο Proceedings of the National Academy of Science.

Όταν χορηγήθηκε με ένεση σε ποντίκια, το μόριο άφησε άθικτους τους υγιείς ιστούς και συνδέθηκε ειδικά με τα κύτταρα καρκίνου του προστάτη, είτε αυτά βρίσκονταν στον ίδιο τον προστάτη (στο 97% των περιπτώσεων) είτε είχαν μεταναστεύσει και είχαν δημιουργήσει όγκους σε άλλα σημεία (85% των περιπτώσεων).

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική, αναφέρει το AFP, ήταν η ικανότητα του F77 να αναγνωρίζει ακόμα και τα καρκινικά κύτταρα που δεν εξαρτώνται από την τεστοστερόνη για να αναπτυχθούν -τα περιστατικά αυτά δύσκολα αντιμετωπίζονται σήμερα, ειδικά αν δημιουργήσουν μεταστάσεις στα οστά.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης στον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη είναι σήμερα 34%. Και ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός στους άνδρες.

Το πειραματικό αντίσωμα «είναι υποσχόμενο όσον αφορά το δυναμικό του στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, ειδικά του καρκίνου του προστάτη που δεν εξαρτάται από τα ανδρογόνα» γράφουν οι ερευνητές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου