" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Προβληματισμός και φημολογίες για τη λειτουργία των σχολείων λόγω γρίπης


Αυξάνονται κατά δεκάδες, καθημερινά, τα σχολικά τμήματα που κλείνουν προσωρινά, για προληπτικούς λόγους, λόγω της νέας γρίπης. Το υπουργείο Υγείας δεν αποκλείει να προταθεί κλείσιμο όλων των σχολείων για ένα χρονικό διάστημα, προχώρησε όμως σε διάψευση φημών ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να γίνει προ των εορτών των Χριστουγέννων.

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά τον εμβολιασμό της, τη Δευτέρα, κατά της νέας γρίπης, ερωτήθηκε εάν εξετάζεται το «συνολικό κλείσιμο των σχολείων λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων» και ουσιαστικά άφησε το ενδεχόμενο ανοικτό.

«Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις εισηγήσεις που, δεχόμαστε από το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, συνεχίζουμε τον ίδιο κανόνα. Γιατί, ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται χωρίς να γίνεται κατάχρηση, και φυσικά επαναξιολογούμε κάθε φορά ανάλογα με τις εξελίξεις» απάντησε.

«Για την ώρα παραμένουμε στον κανόνα ο οποίος εφαρμόζεται. Εφόσον το Επιστημονικό Συμβούλιο έρθει με κάποια νέα πρόταση φυσικά και θα την εκτιμήσουμε» πρόσθεσε η υπουργός.

Το απόγευμα, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση των φημών που υπήρξαν περί κλεισίματος των σχολείων νωρίτερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω της νέας γρίπης. Η ίδια τόνισε ότι «τα ποσοστά εμφάνισης της νέας γρίπης δεν δικαιολογούν πανικό» και υπογράμμισε ότι η κατάσταση ελέγχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου