" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Κάμερες και αισθητήρες επαγρυπνούν για πυρκαγιές στο ρέμα Χαλανδρίου


Αθήνα: Αυτόματο Σύστημα Προειδοποίησης για πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές, το οποίο αντλεί δεδομένα από κάμερες και αισθητήρες, αναλαμβάνει να προστατεύσει το ρέμα Χαλανδρίου, μια σημαντική έκταση πυκνής βλάστησης που προσφέρει ανάσα ζωής στους περίοικους αλλά και καταφύγιο σε πολλά είδη πτηνών.


«Οι πληροφορίες μεταδίδονται απευθείας και σε 24ωρη βάση στο κέντρο πληροφορικής του Δήμου Χαλανδρίου. Χάρη σε ένα λογισμικό που ανέπτυξε η K-spark ειδικά για το συγκεκριμένο έργο, κάθε ενδεχόμενη απειλή ενεργοποιεί το Αυτόματο Σύστημα Προειδοποίησης, ώστε να δράσουν έγκαιρα οι μηχανισμοί αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Οι αισθητήρες παρακολουθούν τη διακύμανση της στάθμης των υδάτων στο ρέμα, ενώ οι κάμερες καταγράφουν κάθε κίνηση στο χώρο, χωρίς όμως να παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των επισκεπτών.

«Το σύστημα λειτουργεί με τρόπο ο οποίος διασφαλίζει εκ των προτέρων την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων ώστε κάθε δημότης, επισκέπτης ή εποχούμενος να απολαμβάνει την ομορφιά και την γαλήνη του φυσικού τοπίου την ίδια στιγμή που τόσο αυτό όσο και ο ίδιος προστατεύονται διακριτικά και αποτελεσματικά» σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος σε παρουσίαση του συστήματος το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου