" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ανακλήθηκαν εμβόλια στον Καναδά


Ασυνήθιστος αριθμός «σοβαρών» αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο κατά του ιού H1N1 της πανδημικής νέας γρίπης καταγράφηκε πρόσφατα στον Καναδά, όπου ανακλήθηκε μια παρτίδα εμβολίων φαρμακευτικού ομίλου, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Ένας ασυνήθιστος αριθμός σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο καταγράφηκαν στον Καναδά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τόμας Έιμπραχαμ. «Οι καναδικές αρχές ανακάλεσαν μια παρτίδα του εμβολίου» και «διεξάγουν τις έρευνες» που είναι απαραίτητες για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτών των αλλεργιών, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων που εντοπίσθηκαν.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο ΠΟΥ δεν συνιστά αυτή τη στιγμή να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εμβόλια και δεν αλλάζει τις συστάσεις του σχετικά μ' αυτά. Ο βρετανικός φαρμακευτικός όμιλος από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι «συνεχίζει να ερευνά» τους λόγους για τους οποίους μία παρτίδα του εμβολίου του κατά της πανδημικής νέας γρίπης H1N1 προκάλεσε κατά τα φαινόμενα σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα στον Καναδά.
Η Εσθονία κατέγραψε το πρώτο θύμα της από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 στο πρόσωπο ενός 13χρονου αγοριού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της βαλτικής χώρας.
Το παιδί εξέπνευσε στο νοσοκομείο τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ενώ συμπτώματα παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή, τονίζεται στο ανακοινωθέν. Το υπουργείο όμως δεν διευκρινίζει εάν ο ιός Η1Ν1 προκάλεσε άλλες επιπλοκές στον οργανισμό του αγοριού.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το αγόρι δεν έπασχε από κάποια χρόνια ασθένεια, αλλά είχε την ατυχία να προσβληθεί να πνευμονία σχεδόν ταυτόχρονα με τη νέα γρίπη Α.
Οι αρχές τονίζουν ότι από τον περασμένο Μάιο έχουν καταγραφεί 269 κρούσματα της γρίπης Α στην Εσθονία, η οποία στην πλειονότητά της πλήττει παιδιά ηλικίας 10-19 ετών.
Παράλληλα, το δεύτερο θύμα από τη νέα γρίπη Α θρηνεί η Ρουμανία. Πρόκειται για μια 58χρονη γυναίκα από το Μποτοσάνι, στη βορειοανατολική Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.
Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 190 κρούσματα νέας γρίπης, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 2.258. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Αντριαν Στρέινου - Τσέρτσελ, προειδοποίησε πως ο ιός της νέας γρίπης έγινε ακόμα πιο επιθετικός και δήλωσε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη, αφού - όπως είπε - «3.300 μέχρι 6.000 άτομα στη χώρα μπορεί να πεθάνουν από τον ιό της νέας γρίπης».
Στο μεταξύ, Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα κρούσματα της νέας «γρίπης των χοίρων» στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συνεχίζονται κανονικά και οι εμβολιασμοί του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί στην ΕΕ και οι αρμόδιοι έχουν καταγράψει μόνον «ελαφρές» παρενέργειες.
Παρόλα αυτά, η καχυποψία των Ευρωπαίων πολιτών - και όχι μόνον - έναντι του εμβολίου παραμένει. Στον αντίποδα, 15.000 νέα κρούσματα της γρίπης καταγράφονται κάθε εβδομάδα μόνο στη Γερμανία.
Σύμφωνα, μάλιστα, με το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός αυτός αφορά μόνον στα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά.
Σύμφωνα με τις ιατρικές αρχές των 27 χωρών μελών, όσοι εμβολιάζονται κατά της γρίπης Α, μπορεί να εμφανίσουν ορισμένες «ελαφρές» παρενέργειες, όπως πυρετός, πονοκέφαλος, ζαλάδα κι αλλεργικές αντιδράσεις. Συνεκτιμώντας τα στοιχεία αυτά, οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMEA), αποφάνθηκαν πως τα τρία εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά, Focetria, Pandemrix και Celvapan, είναι ασφαλή.
Προσωπική υπόθεση ο εμβολιασμός αλλά
Πεπεισμένος, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα και των τριών εμβολίων, εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Γκρέγκορι Χαρντλ.
Μάλιστα, μιλώντας στη «ΝΒ», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε πως όλα τα εμβόλια, που έχουν λάβει άδεια, είναι ασφαλή».
Ο Χαντλ ανέφερε, επίσης, πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, οι θάνατοι που συνδέονται με την γρίπη Α φθάνουν στους 6.750 ανά τον κόσμο. Τα περισσότερα θύματα καταγράφονται στη βόρεια και τη νότια Αμερική, ενώ στην Ευρώπη έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 350 άνθρωποι. Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε πως οι Ευρωπαίοι πολίτες, που δεν ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, παραμένουν καχύποπτοι απέναντι στο εμβόλιο.
Τι προτείνει, όμως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας; «Είναι βέβαια προσωπική υπόθεση του καθενός, το εάν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο», πρόσθεσε ο Γκρέγκορι Χάρντλ και συνέχισε: «Για μας η λογική του εμβολίου είναι ξεκάθαρη: να αποφύγουμε θανάτους και παρενέργειες. Όπου, πάντως, έχουν σημειωθεί παρενέργειες είναι ελαφράς μορφής».

Πηγή: www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου