" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Δήμος Αθηναίων: «Χωριό Ανακύκλωσης» στο Σύνταγμα 20 με 22 Νοεμβρίου


«Χωριό Ανακύκλωσης» θα δημιουργήσουν για τρείς ημέρες (20 με 22 Νοεμβρίου) στην πλατεία Συντάγματος ο Δήμος Αθηναίων, ο Σκαϊ και η Eurobank.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των δημοτών και επισκεπτών της πόλης για τους τρόπους ανακύκλωσης.

Στο «Χωριό της Ανακύκλωσης» θα λειτουργήσουν περίπτερα των μεγαλύτερων εταιρειών ανακύκλωσης, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τη χρησιμότητα, τα οφέλη και τους τρόπους ανακύκλωσης. Παράλληλα, οι εθελοντές Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα παρέχουν πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στο «Χωριό της Ανακύκλωσης» συμμετέχουν οκτώ συστήματα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης:

1) Συσκευασιών

2) Ορυκτελαίων

3) Συσκευασιών και Αποβλήτων

4) Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού

5) Φωτιστικών Ειδών και Λαμπτήρων

6) Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών

7) Μεταχειρισμένων Ελαστικών

8 ) Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων.

Τα περίπτερα θα λειτουργούν τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου : 10.00 - 20.00

Σάββατο 21 Νοεμβρίου : 10.00 - 18.00

Κυριακή 22 Νοεμβρίου : 10.00 - 15.00

Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, όσοι περάσουν από την Πλατεία Συντάγματος θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Lomographic Εmbassy και της gallery Μ55.

Ακόμη, τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν την ανακύκλωση μέσα από έξυπνα δρώμενα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους:

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, η ομάδα «Φτου ξελευθερία» από τις 10.00 έως τις 14.00 θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «Παίζουμε Περιβάλλον;», με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την ανακύκλωση και την πολυτιμότητα του νερού.

Αμέσως μετά, την σκυτάλη παίρνει το «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ανακύκλωσης» που παρουσιάζει η Ψυχαγωγική Εκπαιδευτική Δράση από τις 14.00 έως τις 20.00.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00, η TRASH ART δημιουργεί … θησαυρούς από τα σκουπίδια. Τα παιδιά μαζί με παιδαγωγούς και καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έργα από ανακυκλώσιμα υλικά και θα συνθέσουν την πόλη που θέλουν και ονειρεύονται να ζήσουν, μέσα από μια πρωτότυπη κατασκευή.

Την ίδια μέρα από τις 15.00 -18.00 θα γίνεται ανταλλαγή λαμπτήρων με νέους εξοικονόμησης ενέργειας. Τη δράση υλοποιεί το σύστημα Φωτοκύκλωση.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00, το θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» της Μαίρης Ιγγλέση παρουσιάζει το έργο «Από που παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν».

Λίγο αργότερα, στις 13.30 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται στο «Χωριό της Ανακύκλωσης» για να κλείσει μουσικά το τριήμερο των εκδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 21 Νοεμβρίου όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να παραδίδουν βιβλία που δεν χρειάζονται. Τα σημεία όπου θα συγκεντρώνονται τα βιβλία από το Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Το Καραβάνι της Αλληλεγγύης» είναι στο Σύνταγμα, στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά. Κάποια από τα βιβλία θα προωθηθούν για τη δημιουργία βιβλιοθηκών.

Ειδικότερα, τα σημεία που έχουν οριστεί είναι:

1. Το Σύνταγμα από τις 10.00 έως τις 18.00 στο «Χωριό της Ανακύκλωσης»
2. Το Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 8.00 έως τις 14.00.
3. Το Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) από τις 8.00 έως τις 14.00.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου