" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

Θετικά δημοσιεύματα για τα ελληνικά νησιά


Σειρά θετικών δημοσιευμάτων για τα αξιοθέατα των ελληνικών νησιών καταχωρούνται τις τελευταίες μέρες στον αυστραλιανό Τύπο.


Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η εφημερίδα The Sun Herald φιλοξενεί στις ταξιδιωτικές σελίδες του φύλλου της Κυριακής δημοσίευμα για την Σαντορίνη και την ηφαιστειογενή της προέλευση.
Το δημοσίευμα επεξηγεί την προέλευση της ονομασίας της νήσου και την ιστορία της δημιουργίας της καλντέρας, ενώ αναφέρεται και στις προσωπικές εμπειρίες της συντάκτριας της που επισκέπτεται την Παλαιά και Νέα Καμένη καταχωρώντας εντυπωσιακές φωτογραφίες από το νησί και πληροφορίες για τη διαμονή και το ταξίδι.

Η εφημερίδα The Sunday Telegraph, αναφέρεται στη Νάξο. Το δημοσίευμα δίνει το στίγμα του νησιού μέσα από λεπτομερή απαρίθμηση των αξιοθέατων που προσφέρει (ενετικό κάστρο, αρχαιολογικό μουσείο, κούροι, πορτάρα, εκκλησίες και αρχοντικά, φυσικό τοπίο, παραδοσιακά χωριά και εδέσματα) καθώς και αναφορές στο παρελθόν και την ιστορία του.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Νάξος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους διάσημους γείτονές της (Σαντορίνη και Μύκονο), ενώ παρατίθενται λόγια διάσημων θαυμαστών του νησιού (Λόρδος Βύρωνας, William Miller). Τέλος δίνονται πληροφορίες για την πρόσβαση στο νησί, καθώς και ο διαδικτυακός ιστότοπος για τη Νάξο και τα στοιχεία του γραφείου του ΕΟΤ Σίδνεϊ.
Η εφημερίδα Weekend Australian δημοσιεύει άρθρο για τον αγροτουρισμό στην Κρήτη. Το άρθρο αναφέρεται στον συνεταιρισμό του χωριού Βάμος, στην περιοχή των Χανίων, που ξεκίνησε με την αναπαλαίωση τριών παραδοσιακών σπιτιών το 1995 και τώρα αριθμεί 35. Ο συνεταιρισμός συνέβαλε στη δημιουργία επιπλέον τοπικών επιχειρήσεων στο χωριό (καφέ, ντελικατέσεν, περιπατητικοί όμιλοι) ενώ ο εμπνευστής του σχεδιάζει τη δημιουργία υπαίθριας αγοράς οργανικών καλλιεργειών και τη σύσταση πανσιόν ώστε να προσεγγίσει τους νεότερους σε ηλικία ταξιδιώτες.
Η δημιουργία του συνεταιρισμού συνέβαλε στη διατήρηση του χωριού, την περαιτέρω ανάπτυξή του και την επισκεψιμότητά του όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με την εφημερίδα το Βάμος σε αντίθεση με τα ενοχλητικά θέρετρα κατά μήκος της ακτής, δίνει στους επισκέπτες την ενορατικότητα μιας άλλης πλευράς της Κρήτης, όπου η αγροτική ζωή συνυπάρχει ειρηνικά με τον τουρισμό». Το δημοσίευμα συνοδεύουν φωτογραφίες με τοπικά εδέσματα και έναν από τους ξενώνες.

Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου