" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Γερμανικά σχέδια για αποστολή στη Σελήνη


Γερμανοί επιστήμονες αποκάλυψαν την Παρασκευή τα σχέδιά τους για μια γερμανική διαστημική αποστολή στο φεγγάρι με ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο που θα προσεληνωθεί το αργότερο έως το 2018, ενώ δύο χρόνια αργότερα θα ξεκινήσουν τακτικές αποστολές διαστημικών «φορτηγών».
Ο Πέτερ Κιρ, επικεφαλής της ομάδας διαστημικών πτήσεων της εταιρείας EADS-Astrium της Βρέμης, είπε ότι η μελέτη για την ανάπτυξη ενός ρομποτικού διαστημόπλοιου θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Το σχέδιο χρηματοδοτείται από την DLR, τη γερμανική αεροδιαστημική υπηρεσία.
Ο Κιρ είπε ότι η Γερμανία πρέπει να εξακριβώσει ποιες τεχνολογίες θα χρειαστούν για να επιτευχθεί ομαλή προσελήνωση, χωρίς να ελέγχεται από τη Γη. Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο θα χρησιμοποιεί οπτικούς αισθητήρες για να προσεληνώνεται αποκλειστικά με δικά του μέσα ελέγχου.
Η EADS-Astrium έχει ήδη κατασκευάσει ένα διαστημικό φορτηγό, το ATV, καθώς και διαστημικούς πυραύλους Ariane 5.
Εάν οι δοκιμές του διαστημοπλοίου στεφθούν από επιτυχία, η αποστολή θα γίνει κάποια στιγμή μεταξύ 2016-2018. Ο Κιρ διευκρίνισε ότι το σχέδιο δεν είναι ανταγωνιστικό, αλλά συμπληρωματικό ως προς τις άλλες ευρωπαϊκές απόπειρες για ένα ταξίδι στη Σελήνη.
Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) έχει προτείνει να χρησιμοποιηθεί το φεγγάρι ως βάση για την εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος. Ο Μίχαελ Μένκινγκ, στέλεχος της EADS-Astrium, δήλωσε ότι η μελέτη της Σελήνης θα μπορούσε να αποκαλύψει πολλά στοιχεία για την προέλευση της ίδιας της Γης.


Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου