" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Επέστρεψαν στην Αθήνα 35 ακτιβιστές


Τα ξημερώματα της Πέμπτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το ελληνικό C-130 το οποίο μετέφερε από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα 35 ακτιβιστές (31 Έλληνες, 3 Γάλλους και 1 Αμερικανό υπήκοο) που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αρχές του Ισραήλ .
Στο μεταξύ, ξυλοδαρμούς, αθρόα χρήση πλαστικών σφαιρών κατά την κατάληψη από Ισραηλινούς κομάντος των πλοίων, βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και απαγόρευση κάθε επικοινωνίας για όσο καιρό κρατούνταν, κατήγγειλαν οι πρώτοι Έλληνες που έφθασαν την Τρίτη από το Ισραήλ. Πρόκειται για επιβάτες των πλοίων της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους πολιορκημένους Παλαιστινίους της Γάζας.
Τέσσερις εκ των έξι επαναπατρισθέντων έδωσαν συνέντευξη Τύπου για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την επίθεση των ισραηλινών στη νηοπομπή και όσα συνέβησαν μέχρι την απελευθέρωση τους.
Η επίθεση στα δυο ελληνικά πλοία έγινε στις πέντε τα ξημερώματα, λίγο μετά την εισβολή στο τουρκικό «Mavi Marmara». Όπως εξήγησε ο Παλαιστίνιος Ισμάτ Σάμπρι, που δεν ταξίδεψε με το πλοίο, αλλά εργάσθηκε σκληρά προκειμένου να φορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια, ό,τι φορτώθηκε στα πλοία πέρασε από αυστηρότατο έλεγχο και δεν έγινε η ελάχιστη παράβαση, πόσο μάλλον παρανομία. Άρα οι αξιώσεις των ισραηλινών αρχών περί ύπαρξης όπλων είναι έωλες.
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης οργανώθηκε στα Προπύλαια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ για τον αποκλεισμό της Γάζας και τη δολοφονία των ακτιβιστών. Σήμερα, παραχωρείται συνέντευξη Τύπου από την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» στα γραφεία της στο ΕΜΠ.

www.ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου