" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Σε ιδιώτες παραχωρούνται τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ


Σε ιδιώτες παραχωρούνται τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου , σε συνεργασία με το πρωθυπουργικό γραφείο, έχει ήδη ετοιμάσει το σχέδιο, το οποίο προβλέπει περικοπή μισθών, προνομίων και υπερωριών, καθώς και πρόγραμμα μετατάξεων και εθελουσίας εξόδου.
Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι η ΕΘΕΛ είναι μόνο η αρχή, καθώς τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ και προβληματικές ΔΕΚΟ.
Σημειώνεται πως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι περικοπές στις ΔΕΚΟ συγκοινωνιών, με μείωση των δαπανών προσωπικού, περικοπή δρομολογίων, κ.ά, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις από το Μνημόνιο που έχει υπογράψει με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών δε προανήγγειλε ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα των ελλειμματικών ΔΕΚΟ και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΟΣΕ.
Εν τω μεταξύ, το Έθνος της Κυριακής γράφει ότι ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας , έχει στα χέρια του πόρισμα φωτιά, το οποίο αποκαλύπτει το μεγάλο «φαγοπότι» στον ΟΣΕ. Μεταξύ των πολλών αμαρτωλών συμβάσεων, που οδήγησαν τον Οργανισμό σε κατάρρευση, είναι η μίσθωση ακινήτου 20.000 τ.μ. σε ιδιώτη, έναντι 100 ευρώ, αλλά και μίζες δεκάδων εκατομμυρίων σε μεσάζοντες.

www.ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου