" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Δωρεάν φρούτα στα σχολεία από Σεπτέμβριο


Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στους μαθητές των σχολείων ολόκληρης της χώρας.
Στα οφέλη του πανευρωπαϊκού αυτού προγράμματος αναφέρονται η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και η τόνωση της αγοράς. Το πρόγραμμα θα εφαρμόσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης νωπών ή μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των παιδιών και στην εκμάθηση ένταξης στη διατροφή τους των φρούτων και των λαχανικών και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ποσοστό Κοινοτικής συμμετοχής 59%.
Η ετήσια συνολική δαπάνη του προγράμματος για τη χώρα μας θα είναι περίπου 3.500.000 ευρώ (Κοινοτική και Εθνική συμμετοχή). Η διάρκεια του προγράμματος τριετής. Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηγάκης τόνισε πως πρόκειται για «ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο, χρήσιμο και ωφέλιμο πρόγραμμα για τους μαθητές των σχολείων».
Με τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στους μαθητές, θα προαχθεί το πρότυπο της υγιεινής διατροφής και παράλληλα θα υπάρξει μια γενικότερη τόνωση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων, πρόσθεσε ο υπουργός. Παράλληλα, επεσήμανε πως το πρόγραμμα στηρίζεται κυρίως στη λεγόμενη μεσογειακή δίαιτα, η οποία έχει όλα τα στοιχεία που συγκροτούν τα προϊόντα τα οποία παράγονται στη χώρα μας.
«Συνεπώς, το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία της χώρας έχει πολλαπλή ωφελιμότητα: για τα παιδιά, για την οικονομία, για τη μεσογειακή διατροφή για τα μεσογειακά προϊόντα και γενικότερα για τον τόπο μας» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου