" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στις εναλλακτικές διαδρομές της κοιλάδας των Τεμπών


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία οδηγών και κατοίκων του νομού Λάρισας από το «κλείσιμο» του εθνικού δρόμου που διέρχεται από την κοιλάδα των Τεμπών. Αυξημένα τα μέτρα στις εναλλακτικές διαδρομές για την αποφυγή ατυχημάτων εν όψει των εορτών.

Οι δυσκολίες που παρουσιάζουν οι τρεις εναλλακτικές διαδρομές τόσο σε ό,τι αφορά τον χρόνο διέλευσης όσο και την ασφάλεια, αλλά και η αναστάτωση της καθημερινότητας των κατοίκων δήμων και οικισμών, από όπου διέρχεται η κυκλοφορία, αποτελούν πλέον καθημερινότητα, όπως και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των περιθωρίων που υπάρχουν στα οδικά δίκτυα.

Η αστυνόμευση, από την αρχή του αποκλεισμού της κυκλοφορίας επί της ΠΑΘΕ είναι ενισχυμένη και σε 24ωρη βάση, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Έχει ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη του νομού με 60 αστυνομικούς και τα μισά σε αριθμό περιπολικά, από άλλους νομούς, που με αλλαγές στις βάρδιες βρίσκονται μόνιμα στα επικίνδυνα σημεία και των τριών εναλλακτικών διαδρομών.

Αντίστοιχα «ενισχυμένη» είναι και η παρουσία της Πυροσβεστικής, η οποία έχει εγκαταστήσει σταθμούς, ενώ το ΕΚΑΒ λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο.

Όσον αφορά τον «κεντρικό άξονα» εκτροπής της κίνησης μέσω Ελασσόνας προς Κατερίνη και Τρίκαλα, έχει μισθωθεί γκρέιντερ προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανή χιονόπτωση. Σε ετοιμότητα βρίσκεται, επίσης, ειδικό γερανοφόρο όχημα, που έχει τη δυνατότητα να ρυμουλκήσει ακόμη και νταλίκες.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η αυτοψία της ομάδας Ελλήνων και Ελβετών εμπειρογνωμόνων, η οποία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, η εκτίμηση είναι πως, αν πέραν του καθαρισμού και της αποκατάστασης του οδοστρώματος χρειαστούν απλές παρεμβάσεις, τότε επαρκεί το διάστημα ενός μηνός. Σε διαφορετική περίπτωση, εκτιμάται πως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο να «ξηλωθεί» η παλιά σιδηροδρομική γραμμή, που περνάει από τα Τέμπη και να ασφαλτοστρωθεί, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία, αλλά τελικά απορρίφθηκε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η γραμμή είναι «τυφλή» σε ένα σημείο, ενώ σημειώνονται, κατά καιρούς, και κατολισθήσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου