" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Χάος στις μετακινήσεις σε Βρετανία και Γαλλία, εξαιτίας της κακοκαιρίας


Καθυστερήσεις σε δρομολόγια αεροπλάνων και τρένων έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις σε όλη τη μεγάλη Βρετανία. Ματαίωση πτήσεων στη Γαλλία, σημαντικές καθυστερήσεις και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Οι επιβάτες αντιμετωπίζουν στη Βρετανία σοβαρές καθυστερήσεις, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση του καιρού.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι στη νότια και ανατολική Αγγλία αναμένεται το ύψος του χιονιού να φτάσει μέχρι και τους 20 πόντους, ενώ ορισμένες περιοχές στο βορρά επηρεάστηκαν, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και στις εναέριες κυκλοφορίες.

Η αστυνομία του Έσσεξ ανακοίνωσε ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει 180 ατυχήματα που συνδέονται με την κακοκαιρία. Επιπλέον, χιονοθύελλες είχαν ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν 70 φορτηγά στον αυτοκινητόδρομο Α120 κοντά στο Χάρουιτς στην ανατολική ακτή.

«Με νέες χιονοπτώσεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες, θα συμβούλευα τον κόσμο να περιοριστεί μόνο στις αναγκαίες μετακινήσεις», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής και επικεφαλής του ειδικού κέντρου επιχειρήσεων επειγουσών καταστάσεων της αστυνομίας του Έσσεξ, Τζον Ντόντμαν.

Οι πρώτες πρωινές πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ και του Λούτον ματαιώθηκαν, εξαιτίας του χιονιού που είχε καλύψει το διάδρομο προσγείωσης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά της χώρας, κατά μήκος της βόρειας Ιρλανδίας, στη δυτική και βόρεια Σκοτία, στην Ουαλία και τη βορειοδυτική Αγγλία.

Παρότι τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν λευκά Χριστούγεννα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβλέψει αν η χιονόπτωση θα συνεχιστεί ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρίες να ματαιώσουν περίπου το ένα τρίτο των σημερινών τους πτήσεων μετά από τις πρώτες χιονοπτώσεις για το φετινό χειμώνα που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις εναέριες κυκλοφορίες.

Εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ έξω από το Παρίσι εξαιτίας των ματαιώσεων των πτήσεων που οφείλονταν στη χιονόπτωση.

Επιπλέον, πολλοί αυτοκινητόδρομοι στη βόρεια Γαλλία έκλεισαν για τα φορτηγά εξαιτίας του χιονιού που κάλυπτε το οδόστρωμα καθιστώντας επικίνδυνη την οδήγηση.

Ένας αυτοκινητόδρομος στη Νορμανδία έκλεισε και περισσότερα από 100 οχήματα ακινητοποιήθηκαν επειδή ένα φορτηγό κόλλησε στο χιόνι παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στα δρομολόγια της υπερταχείας TGV, που αναγκάστηκαν να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, εξαιτίας του χιονιού.

Παράλληλα, σοβαρές καθυστερήσεις στις πτήσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξαιτίας του χιονιού που είχε καλύψει το διάδρομο προσγείωσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου