" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Εκτίμηση Καιρού με βάση την νεα Σελήνη στις 16/12


Βασιζόμενος στην εμπειρία αλλά και στα μοντέλα - αν και το τοπίο ακόμα είναι πολύ θολό ακόμα ως προς την εξέλιξη του καιρού - θα διατυπώσω εδώ μια καθαρά προσωπική εκτίμηση με βάση το τί θα μας φέρει σε γενικές γραμμές το νέο φεγγάρι.

Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να την ασπαστεί απλά την διατυπώνω.

Το νέο φεγγάρι θα μπεί στις 16/12, ο καιρός θα είναι στις πρώτες μέρες του σε ψυχρό μοτίβο και έτσι θα βαδίσει περίπου μέχρι τις 23/12 με βροχές και χιόνια αλλά όχι στα πεδινά της κεντρικής ή νότιας Ελλάδας. Θα ακολουθήσει ένα διάλειμα αλλά πιστεύω οτι δεν θα έχουμε εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασίας, απλά θα γλυκάνει κάπως ο καιρός θερμοκρασιακά αλλά από φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να μας απασχολεί με αρκετές βροχές.

Μετά τις 28/12 το κρύο θα επανακάμψει και θα δώσει το ίδιο μοτίβο καιρού όπως και στην έναρξη του φεγγαριού και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Από 7/1 και μετά θα μας δώσει άνοδο θερμοκρασίας με καλό καιρό με ύφεση φαινομένων και θα μας απασχολήσει με κακοκαιρία λίγο πριν τελειώσει με βροχές και κρύα αλλά δεν θα είναι έντονα καθώς στο τέλος της σελήνης σπάνια τα φαινόμενα είναι ισχυρά και ελπίζω να προετοιμάσει την επομένη είσοδό του στις 16/1 με ένα εξίσου εντυπωσιακό ξεκίνημα όπως αυτό που θα δούμε με την είσοδό του την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου