" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Coraline, το Σπίτι στην Ομίχλη











Υψηλής όπως πάντα αισθητικής animation από το σκηνοθέτη του «Χριστουγγενιάτικου Εφιάλτη».

Story Η μικρή Κοραλάιν μετακομίζει με τους γονείς της σε ένα σπίτι σε μια ερημιά, καθώς εκείνοι έχουν να ριχτούν απερίσπαστοι στις δουλειές, σκυμμένοι ολημερίς στα... PCs τους! Η Κοραλάιν παραμελημένη, με μοναδικό φίλο ένα ιδιόρρυθμο αγόρι και ελάχιστες επαφές με τους γείτονες (στο υπόγειο δύο γριές αγγλίδες πρώην αρτίστες και στη σοφίτα ο τρελός κύριος Μπομπίσνκι που διατηρεί τσίρκο ποντικιών), αρχίζει να εξερευνά το χώρο. Έτσι μπαίνει σε μια φανταστική διάσταση, όπου παράλληλοι γονείς είναι εκ πρώτης όψεως οι γεμάτοι φροντίδα, όπως θα τους ήθελε, αλλά αποδεικνύονται σατανικά ευνουχιστικοί.

Focus Η αγνοημένη από τους γονείς της Κοραλάιν φαντασιώνει ένα μεγάλο κίνδυνο αν αυτοί ήταν περιποιητικοί και προστατευτικοί. Είναι ένα ψυχικό σύμπτωμα (φόβος για αυτό που ποθούμε), που κάλλιστα μπορεί να εμφανιστεί και σε ένα παιδί, αφού, έτσι κι αλλιώς, το ασυνείδητο δε γνωρίζει ηλικίες. Κατ’ αυτή την έννοια, είναι μια ευφυής στο ψυχολογικό της σκεπτικό σκοτινή ιστορία, αναγνώσιμη σε παιδιά που ήδη πάνε σχολείο, ενώ οι μεγάλοι απολαμβάνουν περισσότερα πράγματα: το εικαστικό σύμπαν του Χένρι Σέλικ («Nightmare Before Christmas»), συνεργάτη του Τιμ Μπάρτον, και τη φαντασία και ικανότητα στην πλοκή του συγγραφέα Νιλ Γκέιμαν («Αστερόσκονη» Stardust, «Sandman») που συνεργάστηκε στο σενάριο. Δυστυχώς, ενώ είναι γυρισμένη σε 3D, προβάλλεται δισδιάστατη.

Coraline
Animation
Σενάριο: Χένρι Σέλικ Νιλ Γκέιμαν (βιβλίο)
Σκηνοθεσία: Χένρι Σέλικ
Με τις φωνές των: Ντακότα Φάνινγκ, Τέρι Χάτσερ, Κιθ Ντέιβιντ, Ίαν Μακ Σέιν
Χώρα: ΗΠΑ, 2009
Διάρκεια: 101΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου