" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρώπη


Σφοδρό μέτωπο κακοκαιρίας πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες σαρώνονται, ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα, από χιονοπτώσεις και καταρρακτώδεις βροχές, που σε αρκετές περιπτώσεις αιφνιδίασαν τις Αρχές.
Πέντε ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδες στη βόρειο Ιταλία. Η σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει τις βόρειες περιοχές της χώρας έχουν ως αποτέλεσμα τις ασταμάτητες χιονοπτώσεις ενώ στη νότιο κύριο χαρακτηριστικό είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι. Σε πολλές περιοχές, κυρίως στα βορειοδυτικά και τα κεντρικά, ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν.
Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει και το μεγαλύτερο μέρος των βρετανικών νήσων. Τους 17 βαθμούς υπό το μηδέν έδειξε το θερμόμετρο στην Ουαλία ενώ σε λευκό κλοιό βρίσκονται τα βορειοανατολικά της χώρας με το χιόνι να φτάνει τα 50 εκατοστά. Οι μεγαλύτεροι δρόμοι έχουν παγώσει κα η κυκλοφορία διεξάγεται με προβλήματα.
Τα τροχαία ατυχήματα είναι αμέτρητα, τραίνα και αεροπλάνα έχουν ακινητοποιηθεί ενώ χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Την ίδια ώρα, έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν την Πολωνία και στην Γερμανία οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό το πυκνό χιόνι.